God fortsättning och...

...gott nytt år mina kära vänner!

Besök

Ja, nu har vi besök av Niklas Roos. Trevligt å ha besök ibland. Idag mår jag en aning bättre. Känner mig piggare men är fortfarande snorig och har fortfarande ont i halsen. Plus det har jag fortfarande problem med öronen men nu är det bara mitt vänstra som ligger under lock. Jag är inte lika täppt längre så jag hoppas att det släpper snart. Jag ska göra allt för att vara frisk imorn. Jag förstår att jag inte kommer vara tillbaka med 100% men jag kan om jag kämpar bli någorlunda frisk. Ikväll står film inplanerat då Malin och Cissi kommer hit. MYS!


Öronbajs

image750



Igårkväll när jag och kristoffer gick och la oss ringde hans mobil. När han pratade i den lät det jätte högt i mitt öra. Det gjorde verkligen ont när har prata fast han gjorde det i normal volym. Så trots att jag hade mitt öra vänt bort ifrån honom lät det som att han skrek allt vad han kunde rakt in i mitt öra... Så det var bara att acceptera att jag kanske kommer åka på öroninflammation.. igen.. Förhoppningsvis gör jag det inte men det kan hända. Eftersom jag har väldigt känsliga öron så får jag lätt öroninflammation då jag är täppt i näsan. Så just nu har jag lite halvt lock på mitt "bra-iga" öra och hör jätte högt på mitt dåliga öra. Därför har jag härlig bomull i mitt dåliga öra för att kunna höra bra utan att det gör ont. Panodil och nässpray är ett måste just nu. Får jag öroninflammation då det är nyår börjar jag grina. Så jag kurerar mig med nudelsoppa, hett te och vitaminbrus. Jag blir orolig för min hörsel så den bara blir sämre utav sånt här... när jag var kring 12 hadejag 50% hörsel på mitt högra öra. Vad har jag nu? Och förra året när jag sökte hjälp fick jag ingen så om det blir så att jag blir sjuk nu så kommer jag inte slösa min tid på att få hjälp... sjukvården är ju ändå bara dum i huvet. De anser att jag ska äta alvedon och på så sätt lösa det hela. Citat: "Då går det över på 3 dar".. jag hade öroninflammation i 2 veckor då innan det gick över. 3 dar in my ass. De fattar liksom inte när man säger att det inte funkar. Det är väl bara att ge mig penicillin (stavning är inte relevant) eftersom det ändå är JAG som betalar för det. Nej en dag kommer jag säker sitta döv på ena örat och då kommer de säga "vi gjorde ett misstag" för det har man ju hört förr... nä, jag tycker faktiskt att det är synd om mig nu. Men som grädde på moset har min hals blivit tjock av slem som inte går att hosta upp... jippie!

Klippa klor

Att klippa klor på Tindra är ingen lek. Fröken ligger lugnt och är mer nyfiken på vad vi gör. Tindra fräser och morrar, hugger och klöser för hon vet precis vad som ska hända. så ännu en gång har vi misslyckats med att klippa hennes klor. Jag blir rädd för henne när hon fräser sådär för hon ser ut som en orm och dom gillar vi INTE! Tindra tror att hon äger allt hon rör vid och att hon är den som bestämmer och faktum är att det verkar vara sant. Vi ger med oss för att vi inte orkar vilket ger henne den bekräftelsen. Fyfyfy.. vilket i-landsproblem!

impulsköp

idag var jag och Kristoffer ner på stan med Cissi. Det blev en sväng på banken där jag satte in julklappspengar samt beställde ett nytt VISA-kort. Mitt har krånglat i evigheter vilket är väldigt pinsamt när man står i en enorm kö och ska betala med kort. Men nu har jag alltså ÄNTLIGEN beställt ett nytt. Sedan var vi på systemet (där jag numera också får handla) och köpte dricka inför nyår. Sedan blev det American Take Away och i vanlig ordning El Taco. Alltid lika gott men man orkar aldrig äta upp. Jag borde ha tagit en barn pizza eftersom jag lämnade 1 ½ slize av 4. Sedan gick vi ner på Myrornas för att spana på soffor inför framtida köp. Men vi hittade en underbar soffa till ett helt otroligt pris så vi slog till direkt. Tråkigt nog får vi den inte hemkörd förän på onsdag pågrund av helg och nyår å så men den som väntar på något gott... Så det ska bli kul att få ändra om här hemma för att välkomna vår nya möbel. Kommer bli mysigt i vardagsrummet med en rejäl 7-sitssoffa. Vi har ju velat köpa en hörnsoffa men priserna på sånna är ju otroligt höga... en ny går ju på minst 8000:- så när man hittar en för 500:- kan man inte annat än å köpa den. Vi hade ju tänkt köpa sängstomme men det får vänta till januari.

Efter sånt fläng mår jag inte bra och behöver vila. Väntar på fler Vänner avsnitt så jag kan lägga mig men det blir inte lång vila eftersom vi har tvätt klockan 19. :(

glähglähgläh

fyfyfy va drygt där å va förkyld. snor å nysningar, ont i skallen. nu får jag till och med ont i huvet när jag snyter mig. känns som jag snyter hur hele hjärnan och dess fanskap!! fyfyfy... nu är jag less! Jag vill bara klaga på allt för allt är så värdelöst. Det är så jäkla tråkigt att inte göra nånting. men det är det enda jag orkar göra.. ingenting det vill säga. min hals gör iofs inte ont längre. nu kliar det bara i den. det kliar så jävla mycket att man vill kasta in ett helt paket med knäckebröd i munnen. Nä, jag vill faktiskt inge mer. Aptit är ett ord som inte finns i min kropp iaf. Det har flugit bort från min mentala ordlista för den är nu fylld med ordet snor sida upp och sida ner. Jag tror jag ska krypa ner i sängen nu med en kopp te och Vänner. Kanske blir det lite gos med Fröken eller Tindra (beror på vem som hinner först eftersom de där två inte kan samsas). Kanske kan jag få Kristoffer att krypa ner med mig och tycka synd om mig.

Känns som om jag har feber också. Skulle inte förvåna mig. Dags å ta en Panodil kanske? bara för att det är så himla gott att mosa en sådan med lite vatten eftersom jag är för feg för att svälja en hel.

gnägg

Snor!

Jag är sjuk. Det är trist. Orkar ingenting. Får knappt sova. Imorse var jag uppe 06.15 och kunde inte somna om förän vid 8. Hur drygt som helst. Mina bihåler är så täppta som det bara går, ungefär så mycket att det väller över och jag får snyta mig var 5:e minut.

Annars så har jag uppdaterat min
bilddagbok.

26:e

Idag har vi vart på stan och handlat på mellandagsrean. Hittade massa underkläder plus kläder till nyår. Ljuslyktor till fönstret i vardagsrummet, en tvättkorg och en korg för schampoo och dyl (de var dock inte på rea). Sedan köpte Kristoffer ett budha-huvud också. Inhandlade även en badrumsmatta och ett varsitt par skor. :) Väldigt lyckad dag på stan och jag spendera inte mer pengar än vad det var tänkt. Så jag är supernöjd.

När vi kom hem beställde vi pizza och det var mumma ( ska nog äta andra halvan nu :P )

Har även börjat planera inför nyår nu. Jag och Cissi har bestämt att det blir kalkon som står på menyn. Har inte ätit det sen jag var liten då vi varje år kring jul hade middag hos farmor och hon gjorde det. Men i år gör jag det själv eller ja, tillsammans med mina vänner. Nyår ska bli toppen!

Uffe var som sagt otroligt snäll och skjutsade hem mig igår. Självklart tajmade vi Kristoffer och hämtade honom från tåget. När vi kom hem och packade upp alla julklappar blev det som julafton igen eftersom vi fick se varandras saker. Vårt hem är helt nytt och uppdaterat. Känns otroligt fräääääscht! Fick även en julklapp från kristoffers mamma och en från kristoffers farmor :D

Katterna hade klarat sig bra. Ingenting var trasigt iaf :)

Dan efter dopparedan...

Hej allesammans!
Då har julafton varit och även min födelsedag. Nu är jag gammal och grå och helt vuxen. Jag kan inte längre åka på halv biljett på bussen. Jag är inte längre tonåring. Jag kan inte säga att det är långt kvar till 25. Nu börjar allvaret! Födelsedagen var hur som helst den bästa. Jag och Kristoffer åt julmat och firade en liten julafton. Dessutom var jag på sytemet och handlade en flaska vin. :)
Den 23:e åkte vi åt två olika håll. Pappa hämtade upp mig på stationen i Gävle och vi tog en tur till farmor. Där fikade vi och Fia och Danne kom med sina barn. Fick fina presenter. Vann 45 kronor på triss å tia. Sen hem till mamma där Sandra och Yann precis anlänt. Firade mig där med med finfina presenter. Kvällen blev lugn och mysig med min älskade familj.
Sen igår, julafton, kom pappa å hämtade mig klockan 9. Åkte hem till Fia och Danne för frukost med dem, farmor och Tessan. Öppnade underbara julklappar. Åkte sedan hem till mamma. Åt massa julmat och rullade sedan ifrån matbordet! :) Öppnade massa julklappar. Och sen hamnade man i soffan. Julafton blev mindre bra då vi fick veta att mamma och oscar var tvugna å dra till sjukhuset och lägga in oscar igen. TYPISKT! men vi hann med en omgång Alfapet innan de drog å självklart vann Uffe å Oscar. (Dom är ju dom smartaste i familjen) Jag och Albin kom tvåa och mamma och Fredric kom sist. tihi.
Idag var det menat att jag skulle åka med tåget kl 12 men Uffe tyckte synd om mig och min packning så han ska skjutsa mig till Falun :)
Oscar och mamma kom nyss hem. Oscar mådde bättre så :)
Näe nu lägger jag ner!
BYE!

YES!

Idag har jag huvudvärk. Men det får jag skylla mig själv eftersom det drack vin igår. Var til Kalle och åt pizza med Anders, Dennis, Billy, Elin och Kristoffer. Förstås var Kalle där med. Sen drog Billy och Elin men vi fortsatte dricka och spela buzz. Sen såg vi på Betner. Rolig prick. Kvällen blev väldigt sen och slutade med taxi från stan vid halv 4.

MEN idag ska det handlas julklappar och fixas. Skickade precis iväg uppsatsen också så den är klar.

Imorn är jag vuxen och får gå på systemet. Imorn är jag inte längre tonåring. Så idag ska jag njuta av min sista dag som tonåring. För det kommer jag aldrig mer vara. Iaf inte i det här livet. Har redan fått present av Cissi. Ett barset så jag kan blanda drinkar :) sen igår fyllde grabbarna i spargrisen min som jag fick av dem förra året. :)

MORSNING!

This is whats going on..

image748



Nu längtar jag verkligen till julafton. Julkänslan är lite halv men jag ska försöka bättra på den till helgen. Äntligen går det frammåt med uppsatsen. Hoppas på å få svar från Roger imorn och se vad han säger om det vi skrivit hittills. Hoppas han inte sågar oss alltför mycket. Men onsdag och torsdag blir det uppsats för hela slanten i hopp om att bli klar. Sen på fredag skickas den in, klar eller oklar spelar ingen roll. då skickas den in. På fredag ska jag och kristoffer på stan och köpa julklappar också. Sådär lite i sista minuten. MEN det är så när man är pank. Då får man vänta tills kontot fylls på igen. Kristoffer hamnar under saxen också och får bort en del av ruffset.
På lördag blir det till å äta julig mat och fira min födelsedag. Jag ska självklart ner på stan och inhandla vad som helst på systemet, bara för att jag kan. Det blir hursomhelst en lugn dag.
På söndag åker jag till Gävle och Snoppen till Askersund. Pappa kommer hämta upp mig och då blir det en tripp till farmor för födelsedagsfika. Får se om syrran hakar på dit. Sen blir det hem till den andra halvan av min familj nämligen mamma, uffe och mina bröder. Förhoppningsvis kommer mina andra syster också. Annars blir jag ledsen ;). Sen på måndag är det ju julafton och den blir som alla andra. Pappa hämtar upp mig vid 9-halv 10 så åker vi till syster Fia. Dit kommer också syster Therese med hennes barn. Vet inte men farmor kommer väl förhoppningsvis. Där äter vi julfrukost med gröt och skinkmackor och sånt som hör till. Då får man till och med dricka julmust till frukost :). Sen åker jag hem till mamma och firar resten av julafton där med god mat och besök från jultomten. Så helgen ser ut som alla andra år i princip. Det brukar inte ändra sig speciellt mycket. Hoppas jag får fina klappar :). Det hoppas jag att alla andra får också. Sen hoppas jag också att ingen klagar på det de får från mig. :P. Vet inte om det blir så mycket uppdateringar här fram över så jag tar nu tillfället i akt att säga:

image749


Efter helgen

Igår tog vi som sagt tåget till Gävle. Klev av tåget och gick med raska steg till Pressbyrån. Inhandlade en Jättemackan. Har saknat dem. Ingen gör mackor som Jättemackan! Mamma och mina bröder satt redan utanför och väntade. Efter kramar och en seg resa genom stan var vi framme hos Oscar där min låtsas-pappa satt vid hans sida. Oscar var liten. Alltså han var så smal att man kunde se alla ben i kroppen. Eftersom vi var så många som kom blev han en aning förvirrad men tillslut fick jag krama om honom. Mamma och Uffe gick ut för en kopp kaffe. Hann knappt börja prata med honom så kom en sjuksköterska och en student och skulle påbörja hans andra behandling. Den första behandlingen hade pågått mellan 22 och 06 så han hade bara fått tre timmars sömn. Det märktes på honom. Han var trött och hade nyligen kräkts, som är en av hans biverkningar med medicinen. Han viskade mer eller mindre när han pratade. Vilket visade hans svaghet. Vi var inte där så länge. Han orkade helt enkelt inte. Jag fick iaf chanser att berätta att jag älskar honom och tänker på honom. Han sa att han var glad att vi kom.

Jag var lite skakis efter besöket. Sjukhus skrämmer mig. Alla sjukhuskläder och lukten, de gula filtarna och en omgivning som får en att kinna sig sjuk. USCH! Mamma bytte av Uffe så jag hann inte se mycket av henne. Vi åke hursomhelst och handlade middag på Konsum Eken. Och vem såg vi inte där om självaste Rolf Lassgård. Lika sunkig som alltid så stod han i kassan och inhandlade julskum, julmust och sylta. Härlig kombination! Väl hemma åt vi mat, spelade kort, såg på tv, bakade ischoklad. Vi (LÄS: JAG) var också igång med å göra egna chips. Vi skalade potatis, skivade och friterade. Efter två timmars chips-lagande fick vi till en skål som var ungefär som en påse 200g. 5 minuter sen var det slut. Det var de ju värt. eller? Hursomhelst har vi haft det underbart hemma. Skönt och komma hem och bli lite omhändertagna. Uffe skickade med oss lite gottgott hem till Falun också. Hjortronsylt(plockade och gjorda av vår granne hemma), lingon till lingonsylt, äppelmos och rabarber. Så i veckan ska jag nog göra en paj. Gott och få göra egen lingsylt dessutom.

Nu vill jag bara veta vad fel nr 2 är med min bror. Förhoppningsvis är det borelia men de är ju inte helt säkra. Men jag känner mig lugn. Jag är så glad att vi kommit nån vart och inte bara får höra spekulationer. För när spekulationerna handlar och hjärntumörer och cancer, då börjar man verkligen att bli rädd. Men de säger att sjukdomen han har fått är en följd av någonting. Den är alltså något annat som gjort honom sjuk från början. Så de har redan börjat ge honom antibiotika mot borelia utifall att det är de. Isf får han komma hem fortare. Han vill ju vara hemma till jul. Men det  vet vi ännu inte om han kommer få vara. Men jag hoppas.


Nu ska jag skriva av mig..

..för nu vet vi vad som är fel.

Min lillebror, min älskade lilla broder, har varit väldigt sjuk. Jag har mått så otroligt dåligt. Jag har haft sömnproblem och grinat floder. Min vecka har verkligen varit hemsk. Jag har ständigt gått i oro. Men nu, ikväll, har vi fått svar. Vi har befarat både hjärntumör och cancer. Men min lillebror har ett virus i ryggmärgen. Det är någonting som går att bota och han har redan nu påbörjat sin behandling. Varje halvtimme hela natten lång ska han få en spruta. Viruset har ett konstigt namn som jag inte riktigt vet vad det är. Men det är mycket ovanligt. 2 vuxna har fått det i Sverige i år. Men inga barn. Så han är det enda barnet i år som råkat ut för det här. Hans hjärna är helt klar. Men viruset sitter i nerverna i ryggmärgen vilket gör att han inte kan kontrollera sin kropp. Han har svårigheter med att gå och han kan inte hålla i saker. Han har dessutom tappat vikt och väger nu endast 34,5 kg. Vilket inte är normalt för hans ålder. När jag var i hans ålder vägde jag upp emot 45-50. Så han har ett bmi som en 6åring, alltså en person som är 7 år yngre än honom. Läkarna säger att det kan ta upp emot ett halvår innan han är helt återställd. Dock befarar dem också att han har borelia vilket vi kommer få svar på i början på nästa vecka. Men bara att höra att han kommer att klara sig ur det här får mig att skutta av glädje. Det var länge sen jag var såhär glad. Jag kommer verkligen sova gott i natt. Imorgon tar jag och Kristoffer tåget till Gävle och då kommer mamma och hämtar oss och skjutsar oss direkt till sjukhuset. Så kring kl 14 imorn har jag min lillebror i mina armar. Så rädd som jag har varit är nästan obeskrivligt. Vår familj är stark. Det måste jag säga. Allt som vi genomgått med mammas sjukdom och nu det här. Vi är starka. Tillsammans klarar vi allt. Eller som min lillebror sa idag "Allt går med lite vilja!"

Tankspridd

Nu lägger jag mig och tittar på min kära brödrost. tyvärr på engelska men det kommer nog att få mina tankar att samla sig mer på det sättet än å sitta frustrerat framför datorn.


I brist på ork

Sara har uppdaterat sin bilddagbok och för dom som vill se bilder från helgen ligger dom här för jag orkar inte uppdatera min.

Jag är orolig. Vet inte vad jag ska ta mig till. Orken till b-uppsatsen försvann. Men det har sina anledningar. Nu ligger han på sjukhuset och jag vill veta vad som händer. Jag sitter på nålar och vill ha svar. Nu vill jag bara hem till mammas famn. Jag vill krama om dig, min älskade lillebror. Men nu är det bestämt att jag åker hem på lördag och stannar en natt. Jag vill finnas där. Jag vill inte vara 10 mil bort. Jag vill hjälpa till. Jag vet att jag inte är nån läkare men jag kan vara där med min kärlek.

På gång hos Andersson/Calais

Igår var Andersson hur duktig som helst. Hon fick ryck och julstädade. Toan blev skrubbad och badkaret lika så. Golvet blev dammsuget och moppat. Disken blev diskad. Spis och diskbänk skinande rena. Sängen blev bäddad. Möbler blev flyttade. När Calais kom hem luktade hela lägenheten sommar.

 
Från hallen till sovrummet.
Från sovrummet till hallen.

Den modiga lilla brödrosten och Nusse-kudden

När jag var liten hade jag som alla andra en favoritfilm som jag kunde se om och om igen. Filmen kom ut samma år som jag föddes och jag är uppväxt med den. Den är helt underbar och man kan inte få nog av den. Jag hade helt glömt bort filmen... tills nu. Filmen heter "Den modiga lilla brödrosten" och den är värd å se om ni inte redan gjort det. Det är en sån film som jag kommer tvinga mina framtida barn å se. Den är alldeles underbar! Jag har för mig att jag tittade så mycket på den att den gick sönder och därför har jag den inte kvar. VHS you know!

image744

Något annat jag älskade när jag var liten. Det var en bok som pappa läste för mig varenda kväll innan jag skulle sova. Om han inte läste den kunde jag heller inte sova. Det är världens sötaste bok som handlar om en pojke och hans nussekudde. Han har den med överallt. Åh den är så underbar. Den ska finnas på pappas föråd nånstansch och jag har tjatat om den men han har inte orkat leta. Jag ska dit å leta nån dag snart. Jag bara MÅSTE ha den! Den heter kort och gott "Nusse-kudden".


image745

Oron består

Allt visade bra igår. Så oron består. Vad är det som är fel?

Äntligen börjar det gå frammåt med uppsatsen. Igår hade vi handledarmöte med Roger. Han fick mig lugn. Efter det fick vi ihop hela 2 sidor :D Så nu är vi ändå på gång. Det här ska vi nog kunna fixa. Stenen som jag har burit på har halverats. Ångesten är därmed dämpad.

Fröken är dryg. men ack så söt. I natt har hon haft omkull en blomma igen. Krukan gick ju sönder då vi var hos Sara och Adam så nu var det bara jord som föll ur. Då blir det dammsugaren. Det blir som ett straff för henne då både hon och Tindra är otroligt rädd för dammsugarn. De springer som idioter i lägenhet av skräck. Gömmer sig och så.

image742

Tindra hänger i min arm. Bara sådär för skojs skull. :P

image743

Fröken älskar att sova på min datastol. Det är därför den är så hårig.

Ångest

Jag har ångest. ångest för att jag har typ noll kroner kvar. ångest för alla julklappar som måste köpas. ångest för b-uppsatsen. ångest för det som händer just nu. JAG HAR ÅNGEST! Ibland känns det som att jag ska kvävas. Det känns som att jag inte får nån luft. Jag kommer till insikt med verkligheten och får panik. En panik som gör att jag vill fly. Jag orkar inte med allting. Men man måste. Det är va jag måste tänka nu. jag måste. Jag måste inse att verkligheten är vad den är.

Efter helgen

Jaja, helgen har varit mkt trevlig. Det blev såklart ett redigt party i fredags. Och det bestod av mig, Kristoffer, Sara å Adam men det räckte gott och väl. Vi hade kul tills det ballade ur. Men det orkar jag inte fördjupa mig i.

Lördagen var en helhjärtad bakisdag. Nintendo Wii och pizza. :)

Idag har vi i princip ätit och spelat Wii.

De var jobbigt och åka därifrån. Jag ville bosätta mig hemma hos dom. Åh, det var som den gamla goda tiden då vi fyra nästan bodde ihop. Det var mysmysmys! Och soffan blev till en koja där vi alla låg och trängdes. Jag ville stanna där för alltid! Förresten är Super Paper Mario det bästa spelet i världen!

Bilder kommer upp senare på min bilddagbok.

Sedan ägnar jag mina tankar till min älskade bror. Jag tänker på dig oändligt mycket! Jag vill bara hem och kramas med dig. Stryka dig på pannan och säga att allt kommer att bli bra. För allt kommer och bli bra.

image741
Sötnötar! Älskar er allihop! PUSS!

SaraSaraSaraSaraSara

Åh, idag åker vi till min underbara, söta, gulliga, rara Sara!

image738
image739
image740

TÄVLING!

image737

Ja nu har man chans att vinna en ny mobil Alltid lika kul med en ny mobil. Klart jag vill vinna. Men chansen känns en aning minimal. Jag hoppas ändå för jag tycker att den här mobilen är rätt snygg. iofs är min mobil ganska ny MEN den har börjat att spela mig massa spratt då jag ibland inte kan svara när det ringer och den har svårt å ringa upp andra om jag nyligen pratat i den. Så den är ganska skum. Men nu är jag fast hos 3 och ska ha den här mobilen i mer än ett år till så det skulle självklart uppskattas med en mobil där man kan göra det som den ursprungligen är till för - ATT RINGA! Så håll tummarna för mig eller gå in och tävla själva på:
http://kenzaas.blogg.se/1196859776_tvling.html#comment

Good luck to you and to me!


VOGUE


Jojo, även jag kan klä



Nu har jag och Kristoffer bokat tågbiljett till Borlänge imorn. Kollade runt på tåg i bergslagen och såg att det skulle bli mycket billigare än buss. Bussen hade kostat 25 kronor för mig (eftersom jag fortfarande åker på halv) och typ 35 kronor för Kristoffer. Detta är cirka priser. Vet ej exakt. Tillsammans blir det iaf typ 60 kronor. Och tåget för oss, som dessutom går snabbare att åka, kostar 25 kronor, för båda! Hur billigt som helst! Varför åker man inte alltid tåg till Borlänge? Jag menar 12,50:- är ju inte direkt dyrt!


nu vet jag...

... varför jag är rädd för knivar. jävla brödkniv! råkade skära mig i tummen :/ typ 1,5 cm långt sår. jag kan se ganska djupt ner i tummen också. ajajaj! Jag är alldeles för klantig.

image736

Grotesco

Igår såg jag Grotesco för första gången. Jag tyckte det var hur roligt som helst. här kommer ett smakprov!


Söderbärke

Imorn bär det av. yeahyeahyeah! Åh va vi ska dricka vin och prata skit. Sara och Adam. Madde och Kristoffer. Åh, jag verkligen längtar. Det var länge sen jag såg fram emot nånting såhär mycket. Så imorn efter att jag lämnat min tenta på sjukan (litar inte på mailen) så ska vi till systemet och sen hoppar vi på bussen till Borlänge där vi ska möta upp Sara. Vi har även bestämt att vi stannar till söndag. Ska man göra det, ska man göra det riktigt!


Idag klev jag och Snopp(som Sara skulle ha sagt) upp halv 9 och gick till ICA och handlade frukost. Gottgott med färskt bröd, skinka, ost, juice och kaffe. Så som frukost ska vara :D

Igår hann jag med en visit på gymmet också. Kände mig duktig. Sen sa Kristoffer att jag var stark. Då blev jag glad. Jätte glad. Då sa han "Jag sa att du var starkare än jag trodde... inte att du var Hulken"

Jag är fattig. Men julvört är gott.

Akademisk

Man fastnar verkligen i en viss språkformulering när man skriver hemtentamen. Helt plötsligt är man väldigt akdemisk och det är till och med så att Word säger "Ordet kan verka byråkratiskt". Man blir en aning knäpp av att skriva hemtenta. Ibland skriver jag så invecklade och uråldriga ord att jag knappt förstår själv vad jag menar. Sedan ska vi inte börja tala om alla olika metoder man kan nyttja under en vetenskaplig undersökning. Etnografisk, survey, kvantitativ, kvalitativ... jag kan bara SPY vid tanken på alla äckliga metoder som finns. Men nu är det inte lång tid kvar med denna hemtentamen. Jag har en halv fråga kvar vilket känns som paradiset. Jag tar nog en paus nu med en välbehövlig vila. TV!!


Pepparkakorna står i ugnen!

Alldeles nyss hade Tindra för sig något riktigt konstigt. Hon har sovit en stund i sängen och helt plötsligt vaknar hon och håller på med nåt otroligt skumt. Samtidigt som det ser ut som att hon ska spy så låter det som om hon är på väg och kvävas till döds. Jag antog att det var spya som var påväg och skyndade ner henne på golvet för att unvika att behöva tvätta hela sängarna. Fröken blir otroligt nyfiken och typ försöker lukta Tindra i munnen. Detta gör Tindra förbannad med tanke på att hon har fullt upp med annat. Hon sväljer å har sig och sen kutar hon därifrån som ingenting hade hänt. Vad var det? Spya? Hårboll? Eller bara en vanlig dag med lite kvävning?

Nu måste jag ta ut pepparkakorna!

Varannan Vecka

Idag har det vart pm-seminarie. Mindre kul. Men en aning intressant. Roger hade inga inväningar mot mitt och anders ämne så det kändes skönt. Jag menar, det är ju inte kul å få massa kritik. Men samtidigt är det ju en bekräftelse på att vi inte är helt ute och cyklar i hissen som pappa Uffe skulle ha sagt.

Sen kom jag hem och rensa upp lite i lägenheten. Jag och Kristoffer tog ett ryck i klädkammarn och gjorde fint där. Allt skit står kvar där inne MEN på ett mer organiserat sätt så att man faktiskt kan gå i vår walk-in-closeth.

Sen fortsatte jag med hemtentan. Skrev klart en fråga till. Nu är jag en god bit påväg. Bara en som jag inte börjat med men resterande börjar bli klara. Så jag behöver inte ha ångest om å inte bli klar i tid. Morgondagen kommer att spenderas med den så på kvällen lär jag väl ha fyrkantiga ögon.

Sen kom Anders hit och så såg vi på Varannan vecka. Den filmen är faktiskt jäklit rolig för er som inte har sett den. Såg ut all produktplacering, vilket var en del. Men sen är den ju känd för att vara en film med mycket produktplacering. Nu känns det iaf som att vi har kommit igång med uppsatsen. Nu har vi ju iaf gjort nånting :D

Sen stannade Anders på mat och Kristoffer kom hem från gymmet.

Nu vet jag inte va jag ska göra. Jag är för less för å sitta med hemtentan så det blir nog att jag kryper ner brevid Kristoffer i soffan. Love..

blablablablablabla

Jomenvisst... såäre!

Jag har nu börjat på alla frågor förutom en. så de där med alla är ju inte sant. Har lessnat lite. Ska försöka komma igång igen nu. Men jag har vart så jäkla seg i kroppen. Tjejernas härliga dagar. För att pigga upp mig själv blev det Vänner, en tupplur, en promenad till affärn där jag köpte kiwi, äpplen, mandariner.. kristoffer köpte banan. Så jag har fått i mig massa frukt idag. Hoppas på att min huvudvärk ska gå över. Ska ta en glas juice också. Känner mej väldigt nyttig. Vi skulle ha hyrt film men det glömdes bort. Men det gör inge för Kristoffer har somnat i soffan så då hade jag fått se film själv iaf. Julgranen har stått upp hela dan idag. Jag är förvånad eftersom Fröken har vält den 611 ggr sen vi ställde upp den i lördagskväll.

image734

finfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfinfin





image735


IntesåfinIntesåfinIntesåfinIntesåfinIntesåfinIntesåfinIntesåfinIntesåfin



I helgen har jag och Kristoffer bestämt oss för att besöka härliga Söderbärke. Sars och Adis är det tänkt att vi ska invadera. Ser verkligen fram emor det. Det kommer vara veckans höjdpunkt. Så länge sen jag spenderade tid med min älskade Sara. Får se om det blir fredag eller lördag. Det får vi klura ut senare. Just nu är jag bara glad för att vi ÄNTLIGEN bestämt oss för att åka dit. Så det ska jag tänka på nu när jag ska fortsätta med min tenta!


Upprörd.

Mamma har skickat en insädare till Gefle Dagblad.


Blå linje
Utskriftsvänlig version | MÅNDAG 3 DECEMBER 2007
Blå linje
Insändare:

Sluta mobba våra barn

PUBLICERAD: [01:00]
 
Sista examensdagen i Gråsens skola, 2004. Foto: Tobias Ivarsson Foto:
 

Såg ett inslag på SVT:s lokalnyhet er den 29/11, där de hade intervjuat några barn och föräldrar drygt tre år efter det att kommunen hade lagt ner Grååsens skola.
Barnen blev tillfrågade om allt hade gått bra och att det kanske inte var så "tokigt" att lägga ner ändå. De barn som svarade sa, att det trots allt hade gått bra.
Hade barnen något val? De var ju tvungna att byta skola. Myndigheter bestämmer ju över deras huvuden. de var tvungen att finna sig i, att byta skola, vare sig de ville eller ej. Barn är nog lättövertalade när föräldrar säger att det måste funka. Det är bara så!
Mina barn fick det bra och trivs mycket bra i sin nya skola (Friskolan Lyftet). De fick åka runt till andra skolor och kolla in läget. En av mina söner berättade då att han ville gå på Lyftet, för där fick han samma "frid" som på Grååsen. Vi föräldrar bestämde snabbt att då skulle alla barnen gå där, (vi har fyra barn). Då skulle de åtminstone ha varandra.
Tyvärr fanns det en baksida, deras klasskamrater valde andra skolor och det var svårt att få det att funka med kamratskapet. Det var nya tider för alla och det blev nya kamrater. I dag har de nästan ingen kontakt alls med hemkamraterna, fast de bor nästgårds som det heter.
Själva Grååsbyn har säkert fått tillströmning av nya boenden, men vi som bor runt omkring, har tappat kontakten, eftersom barnen inte leker med varandra längre. För mig ar det en självklarhet att byn dör ut då. När skolan fortfarande levde hade barnen i själva Grååsbyn, nära till skolan. Vissa barn som bodde lite längre ifrån, fick åka lite längre eftersom det var många småvägar till alla. Efter skolans nedläggning blev resorna mycket längre för vissa , och för en del upp till två till två och en halv timme per dag. Vi tog upp det med Jens Leidermark och vid ett möte föreslog han att barnen skulle passa på att göra läxan på bussen.
Hur realistisk är han egentligen? Vem kan göra en läxa i en buss där man åker på knaggliga småvägar, som svänger hela tiden? Vi på mötet föreslog att han skulle följa med på en tur. Han gjorde aldrig det! Jag förstod att han försökte att spara pengar, men till vilket pris!
Vi i familjen kände att kommunen svek vissa barn, men som tur är så gjorde inte friskolorna det. Högst 20 elever i varje klass. Alltså lugn och ro i klassen. Där har barnen fått det bra för trots allt. Nu vet vi att Friskolan Lyftet, väljer kvalitet - inte kvantitet i skolorna.
Snälla politiker - sluta mobba barnen!
Carina Wallberg

Skolan samlar inte hela byn längre.



Klippet hon sett kan ni se på
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=379754

Grååsens skola är min barndom. Jag är uppväxt där och jag kan nog säga att skolan har varit med och gjort mig till den jag är idag. Det är otroligt nostalgiskt att se bilder ifrån skolan. Det var en bra skola. Jag hade avslutat min tid på den skolan då den lades ner men mina 4 bröder fick istället byta skola. Visst, det gick bra. Men jag håller med min mamma.

Ja om ni ser på klippet så får ni även se vilken miljö jag kommer ifrån. jag är en bybo enda in i benmärgen. Sen skymtas en av mina bröder också i vimmlet. haha. Simon som intervjuas är en av mina bröders bästa kompisar. så så ligger det till.

Självklart hade Grååsen sina brister som alla andra skolor men det var nog en av de bästa skolorna i Gävle. Eller va säger du, Cissi?

Do they know it's christmas time at all?

Igår var det första advent. Självklart var vi ner på skyltsöndagen och tittade lite. Jag och min skräck för tomtar fick nåra utbrott men annars var det lungt. Dock var jag lite skraj för ugglan som gick runt. Köpte lite julklappar åt mina bröder och syskonbarn. Inhandlade även pepparkaksdeg som bakades när vi kom hem. Idag är det hemtenta för hela slanten.. Eller mot kvällningen blir det nog lite uppsats relaterade saker. Går ganska bra på hemtentan hittills. jag har skrivit nästan 4 frågor. Dock är jag inte helt klar med någon av dem men nästan. Jag hoppar för att inte köra fast utan låter funderingarna flöda så att jag kan utöka varje fråga med tiden. Men det går hursomhelst BRA!

image733



Måste säga att julkalendern i år verkar hyfsad. Jag har varit sååå besviken i flera år men årets julkalender kan faktiskt vara nått å hänga i julgran. :) Alla avsnitt som hittills har sänts kan man se på
svt.se

Annars händer det inte mycket hemma hos Andersson/Calais. Det rullar på. Dock har jag ångest för allt som ska göras i december som är relaterat till skolan. Sen har jag ångest för att jag är pank och måste köpa massa julklappar. December är ingen lätt månad. Men ack så underbart mysig. Tyvärr så ska ju temperaturen bara stiga och snön bara smälta. Men det är sånt man får ta. 19 dagar kvar tills jag fyller 20. Wonderful! Då ska jag gå in på systemet och köpa en flaska vin... bara för sakens skull!

Monki

image732


Jag har varit lite vågad och köpt lila leggings :) inte min grej å vara så vågad eftersom min garderob är typ vit och svart. haha.

Achmed the dead terrorist

Ett tips från mina systrar! Väldigt underhållande! Silence.. I kill you!


1 December

Idag har jag gjort sånt som hör julen till...

- Jag har köpt julgran med tillbehör

- Jag har öppnat första luckan på chokladkalendern

- Jag har sett första avsnittet av årets julkalender i tv

- Jag har spenderat pengar

- Jag har druckit julmust

- Jag har slagit in julklappar