När kommer jag gifta mig?

När kommer jag gifta mig?

[X] Du vet hur man kokar kaffe
[X] Du använder dig av en kalender
[  ] Du äger mer än ett kreditkort
[  ] Du vet hur man byter olja i bilen
[X] Du tvättar dina egna kläder
[  ] Du röstar
[X] Du kan laga mat själv
[  ] Du tycker att politik är intressant

TOTALT: 4


[  ] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[X] Du har alltid en penna på dig
[X] Du har aldrig fått kvarsittning
[  ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[X] Du gillar att gå ut och gå själv
[X] Du har tittat på pratshower
[X] Du dricker kaffe minst en gång i veckan

TOTALT: 5


[X] Du vet hur man diskar
[X] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[  ] När du säger att du ska göra något så gör du det
[X] Dina föräldrar litar på dig
[  ] Du kan klippa gräset
[X] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[  ]Du kommer ihåg att vattna blommorna
[  ] Du pluggar när du måste
[  ] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[X] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.

TOTALT: 5


[X] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[  ] Du tränar regelbundet
[  ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[  ] Din favoritmat är hämtmat
[X] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[X] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[  ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[X] Du kan skriva snabbt

TOTALT: 4


[  ] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[  ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[  ] Du har varit på ett tupperwear party
[X] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[  ] Du har fler räkningar än du kan betala
[X] De flesta av dina vänner är äldre än du
[X] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[X] Du använder Internet varje dag
[X] Din garderob har inte rensats på ett tag
[X] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

TOTALT: 6


SVAR: När jag är 24 år kommer jag å gifta mig. Känner du press Kristoffer? haha! Det är iaf 4 år kvar då.


OTUR??!!

image799


Den här tavan fick jag av pappa i födelsedagspresent. Det speciella med den är att det är en lampa också. Den ger inte bara en mys-belysning utan den får vattnet att åka och man får verkligen en känsla av att det rör sig utanför "fönstret". När jag fick den på min födelsedag var den trasig. pappa bytte den och fick en ny. Sen hängdes den upp i måndags då de var här. Idag hade jag den tänd i typ 3 timmar. sen helt plötsligt lägger den bara av. å nu vill den inte lysa nå mer. vad ska jag göra? jag menar den är ju knappt använd så hur kan den bara lägga av sådär? å nu går den nog inte å lämna tillbaka heller för pappa fixade nya hål att hänga den i för att den skulle kunna sitta där vi ville på vår vägg... gaaah! jag gillar den ju verkligen. Den har dessutom en charmig spegel runt om. jag vill ju att den ska kunna lysa!!

Måndag men det känns som söndag

ja verkligen... dagen har spenderats med plugg och besök från pappa och Fia med familj. Katterna var livrädd för Thindra och Olliver som vanligt. haha. Dem vågade inte ens äta mat. Stackrarna. Pappa fixade upp vår tavla/lampa som jag fick av han i födelsedagspresent. Fick även en borr så vi kan borra själva i framtiden :D Det är något som vi verkligen behövt. Blev massa fika och struntprat som alltid men det var trevligt. Kul ändå å få lite liv i lägenheten. Men man får ännu en gång veta hur jobbigt det är å ha barn. Som idag då jag gick med pappa och Olliver till affärn och Olliver kommer på att han är kissnödig när vi ska entra affären. Det blev till att låna toaletten på lagret. haha.

Fredagen spenderades hemma hos Emelie med tjejerna. väldigt trevligt med mat och tjejsnack.

Insparken var trevlig. Först var det förfest på Kasern vilket var toppen. Nästan så man inte ville gå. Sen till Kåren då såklart där det dansades och dracks drinkar. Det var nice.

Igårkväll när vi skulle sova hör jag ett underligt ljud. Då är det stackars Tindra som gråter(!) i sömnen. Hon måste drömt en mardröm. Stackars tuss!

Idag släppte stora delar av skorpan på min tatuering. Skönt att den läker som den ska :)

Nu håller jag på och förbereder mig inför morgondagens lektioner. Har nu traglat mig igenom halva pedagogik för 2000-talet och håller på med något av en sammanfattning. Har hittills sammanfattat halva texten på 1 ½ A4 så det blir väl att skriva lika mycket till. Hm... jag som skulle skriva en KORT sammanfattning. jaja... Det betyder bara att man kan fylla ut tiden med basgruppen imorn iaf :)

Sov gott!

Fri-dag = Fredag

nä, det stämmer inte för min del. posten kom nyss å där låg min bok! jag hade en sån jäkla tur. så nu ska jag läsa pedagogik för 2000-talet idag. Men det är faktiskt en bra bok, typ. Men jag var tvungen att tacka nej till shopping idag och det känns mindre kul :/

image798

sen blir det till att träffa Emelie och Malin. Ska bli jätte mysigt!

Längtar också till på måndag då pappa och Fia kommer.

Kalla Fötter

Nu har jag arbetat mig igenom första skivan av Kalla Fötter. Så jag har en skiva kvar. Nu vill jag ju ha de andra säsongerna också. :)

Glömde skriva förut att vi nu har öppnat sovrumsdörren igen. katterna smet in imorse när dörren stod på glänt å så ville jag inte shasa ut dom så vi får prova å se hur det går. men Fröken borde gå på toa så det ska nog vara lugnt.

Väntar på att min karl ska komma hem. Han har vart å intervjua nån kille som spelar i ett band. tydligen ett ganska känt band. men det är nog nått som kanske mina äldre systrar vet vad det är. eller möjligtvis mina föräldrar.

idag beställde jag hem pizza. jag har nog varit lite lat idag faktiskt. men jag har faktiskt fixat här hemma. jag bestämde mig för att möblera om i sovrummet. när jag konkat och fixat i typ en timme ångrar jag mig och ställer tillbaka allting. haha. dryg jag är. men men... det blev inte bra så då får det vara som det är!

1 år och 2 månader

Ja, det firar vi idag. Baby hade köpt blommor till mig efter gymmet. sötnos! sen blir det ju faktiskt 2 månader som förlovade också. Tiden går otroligt fort. Den springer iväg med oss. men jag älskar varje sekund jag får med min man!

Kristoffer - Du är mitt allt ♥

Egentligen

skulle jag sitta på bibblan nu. men efter att jag läst min mail blev jag glatt överraskad. för där står det att jag nästan helt säkert får min bok imorn. jippiiieee... men med min otur så får jag väl den inte. haha. näe men de hade skickat den typ 5 imorse så det ska nog inte vara nåra problem för Egidius å dimpa ner i mitt brevinkast imorn. Därför tar jag en dag ledigt idag. sådeså.

Sen så kom paketet från Ginza idag. Direkt ur brevbärarens hand. Så min lediga dag spenderas med Kalla Fötter säsong 1 för 10 kronor. :) sen beställde jag en dvd med Bruce. Kan man inte se honom live så får man ta konserten hem till vardagsrummet. Han kommer nog vara ett utmärkt sällskap nåra dar frammåt.

sen hade vi en o'boy olycka idag. någon katt, kan vara båda 2, har spillt ut ett paket o'boy över köksgolvet. tur att vi har 100 liter av skiten som pappa gett oss. vi dricker inte så mycket o'boy så när vi får nytt har vi knappt öppnat de vi fick sist. så... vi har ett lager så att säga.

snart är det helg. ser fram emot insparken. hoppas det blir kul. annars i helgen vet jag inte riktigt vad som händer. jag och emelie pratade om å kolla på film imorn. Malin, är du på?

glömde skriva igår att jag med ledsna ögon tar farväl till Heath Ledger. Den här världen har förlorat en helt underbar skådespelare. självklart är han min favorit i 10 orsaker att hata dig. men det är väl lite av en tjej-film också. jag har den inspelad och det bandet är påväg att falla sönder för att jag har sett den så otroligt många gånger. Jag önskar att jag hade fått se mer av den mannen. Rest in peace!

image797

Kvälls-gos

Sitter här med min lilla Fröken å pussa å kramas. Hon tycker om mig :) Idag förtjänar hon faktiskt massa pussar och kramar. Hon går ju på toa nu :D

Blev sur idag. Boken som vi ska ha den här kursen var slutsåld på Akademibokhandeln. FAN! Utlånad överallt också. Beställde den från Adlibris men jahinner ju aldrig få den innan tisdag. Så resten av veckan får jag sitta på bibblan på skolan och läsa å anteckna. Det suger men va ska jag göra? jag ska ju ha läst halva boken till tisdag.

Sen kommer en positiv sak å det är att jag vann ett nytt navelsmycke på
modeakuten. så kolla in hennes tävlingar. det kommer ju flera om dan så det är stora chanser å vinna nått :)

Annars så händer inte mycket. Var å fikade med Emelie idag. Kul å träffa henne :D Dock beklagar vi oss över att alla caféer förutom ett stänger 18. En affärsidé kanske å starta ett café som iaf har öppet till 22?

Nu ligger Fröken på tangentbordet så jag lär väl sluta skriva!

Puss

problemlösare

Det känns så otroligt skönt. vi har antagligen löst Frökens kiss problem. Hon går nu glatt på sin låda igen. vad var problemet? Jo, vi köpte ju en ny låda med lock. Tydligen gillar hon inte locket. Varför vet jag inte. Cellskräck? hur som helst så går hon på lådan när man tar bort locket. Nu kanske vi slipper kiss överallt. :)


Skolstart

Jaha, då har man överlevt sin första skoldag på pedagogiken. Fast vi slutade en timme tidigare idag så jag var bara (läs med ironi) i skolan i 5 timmar. Men det var kul. Inte så stor klass så det lär inte vara nå problem med å känna sig bekväm i klassrummet. Delades också in i basgruppen och min grupp verkar bra. Det var bara ett känt ansikte och det var Danijel. Men alla kända ansikten är välkomna :) Känns skönt att vi bara går en gång i veckan. Timmarna utnyttjas typ på följande sätt... Basgrupps diskussioner, föreläsning och seminarie. Det är bra å köra allt på en gång då det är färskt i minnet. Sen är det typ hemtenter som examinerar de första delkurserna vilket också känns loveli. sen en A-uppsats vilket känns ännu bättre. Finns det nån bättre övning in för C-uppsatsen än det? näe! hur som helst är jag nöjd med min kurs.

Imorn ska jag nog till stan och köpa en bok. litar inte på att Adlibris levererar i tid. Eftersom vi kör allt på en dag så gäller det ju å ha läst allt när man kommer på morgonen. Blir lite annorlunda motför hur man har studerat förut. Men det ska nog vara lugnt och jag ska nog hinna läsa :)

För övrigt går jag runt å känner mej jävligt nöjd med min tatuering :D

Nu väntas Elin och Billy!

Tävling

With Love från Hilary Duff lanserades 2007 i samarbete med Elizabeth Arden och är en varm, sensuell och sprudlande doft. Den är en glamorös doft med toner av exotiska frukter och blommor.
 
Modeakuten.se  Tävlar nu ut denna Parfym och
självklart är jag med i tävlingen och det hoppas jag du också är?
Kolla in 
tävlingen här för att delta du också
Lycka till!!

Betyg

VAAAAAA??!! Det var typ min reaktion när jag gick in på studentportalen nyss och såg att vi fått VG på uppsatsen! WOHO! Jag kan knappt beskriva hur lycklig jag är. VG på hela B-kursen igenom. Har jag gått å blivit smart eller nå? De här trodde jag aldrig om mig själv!

Förresten så kommer pappa å syster på måndag. åh, jag längtar!

Älva



Där har ni henne :)

Tatuerad

Japp... nu är det över! Otroligt skönt å ha det gjort. Ont gjorde det. Men jag hade förväntat mig värre. Vissa delar gjorde piss-ont medan andra mest sved. Men nu sitter den där. Min vackra älva. Hon är absolut värda varenda öre av dem 600 kronorna. Bild kommer senare.

Simpsons

You are: Ned Flanders You are a play-it-buy-the-book person. You believe in the greater good and assume the best in those around you. You are sometimes naive and let friends take advantage of you. When pushed to the limit you can be very expressive with your words to get your point across. People trust your advice and know you have their best interest in mind.


stämmer det?

Modeakuten

Modeakuten.se har just nu en tävling där du Kan vinna ett valfritt par Jeans ur deras sortiment.
Till fler som tävlar till flera Jeans kommer de tävla ut, Så det är bara vi tävlande som sätter gränsen på hur många
Jeans det kommer att bli. Jag är självklart med i tävlingen om ett par Nya Jeans, och det hoppas jag du också är?
Dessa Jeans har de i sitt lager just nu.
Här går du in för att vara med och tävla
Lycka till!!

Ny vecka, nya händelser, ny kurs, nya pengar!

Godmorgon alla söta!

Klumpen i magen bara växer och växer. Fatta hur bra jag kommer må idag efter kl 12. Jag kommer å sväva på moln för att jag har det gjort. Men nu, såhär innan, mår jag skit. Jag vet att det kommer göra ont. Jävligt ont. Hoppas bara att det är smärta jag klarar av.

Vi har lite fobi-botning som pågår här hemma. eller fobi vet jag inte om jag ska kalla det. Jag har ju mina små flickor som verkligen inte gillar dammsugaren. Tindra är så rädd att hon springer för livet när jag dammsuger. Hon tror seriöst att hon ska dö. Att hon också ska suga in i dammsugarens inre. Men det blir hon ju inte, inte Fröken heller. Hon har i princip lärt Fröken att också vara rädd. aI början brydde sig Fröken inte ett dugg om dammsugaren. Nu, hursomhelst, har dammsugaren stått framme i köket sen mitten på förra veckan. Tindra hade panik i början. Men nu sitter dom båda å äter brevid den. Jag vet att de kommer bli lika rädda när jag sätter igång den igen. Men det kanske hjälper om dom får lite kontroll över den och ser att de inte har något å vara rädda över. :)

Fick sms från syster nu också. Hon å Danne är hemma ifrån Thailand. Skönt å veta. För nu har dom vart borta sen den 4:e tror jag. Jag vill också åka bort. Menmen... syster hade passat på och tatuerat foten där nere också. Så då har jag nån som kan berätta smärtan för mig sen när foten blir dags för mig. För nästa gång jag tatuerar mig så ska det växa grönska från älvan ut på foten.

Hade tänkt å lägga in nån fin bild här. men eftersom min dator inte har så mycket bilder efter kraschen så blir det farmor och farfar. Men dom är fina dom å!

image795

Gosh!

Nu börjar det bli dags för å sova. ska vara utvilad imorn. Jag börjar bli ordentligt nervös. Jag kommer dö! men lite SATC kanske lugnar mig. har två säsonger å se så vi får väl se när jag somnar :P

Förresten så missade vi inte Jocce på Agenda. hihi.

Söndag

Ja idag har jag vart på bibblan och fick med mig 2 böcker till den första kursen som börjar på tisdag. härligt å kunna spara in lite pengar. :)

just nu håller vi på å tvättar. äntligen! garderoben var påväg mot eko så det behövdes. Dock hade nån lämnat en matta på tork. men det skiter jag i. om man inte har kommit efter att det tiden gått över med en halvtimme så får man skylla sig själv. tvätt-tiderna är där av en anledning. så jag låste dörren med vårt personliga lås så att ingen kan komma in. känns jobbigt å lämna öppet när man har tvättmedel och kläder kvar där nere. jag menar, vi känner inte våra grannar så man vet ju aldrig va de är kapabla till. så ägaren till mattan får gott vänta med å hämta den.

imorn ska jag tatuera mig. vid den här tiden imorn har jag en älva på benet. spännande :) ni får skänka mig en tanke kring 11 imorn. :)

Love!

Helg

Igår var en väldigt trevlig kväll. Efter att vi suttit och umgåtts hemma hos Cissi tog vi bussen till Kåren. K kom dit en sväng också. Hade faktiskt ovanligt kul för å vara kåren :P Sen när vi skulle hem ramlade Mimmi och slog i huvet. Så vi tog bussen hem men Cissi, Eddie och Mimmi åkte upp på akuten efter ett tag och det visade sig vara hjärnskakning. :(

Idag har jag mest degat framför tv:n och pussat på K. Har även gjort som alla andra dagar den här veckan och plockat upp kiss efter Fröken. 2 ggr i soffan idag. så det har blivit till att behandla den med alsolsprit. Sen blev två filtar drabbade också men vi har tvätt-tid imorn så det löser ju sig.

Imorn ska jag förbi bibblan en sväng. Sen är det som sagt tvätt.

Fredag

Ska strax in till stan och träffa Cissi å Mimmi. Då blir jag lite rikare då Mimmi ska hämta ut vår lön :) sen blir det systemet för ikväll ska vi dricka vin med Eddie för det här är hennes sista helg i Sverige. Måste säga att jag gillar Eddie men det är lite jobbigt å snacka engelska hela tiden :P jag kan ju inte påstå att jag är duktig på det. men oftast förstår hon vad jag menar :) tror jag iaf :P

Måste också säga att mina katter är det finaste som finns. jag har tur som har dom. även om Fröken kissade i soffan idag och är mindre populär pga det så är dom mina änglar :)

Sleepy

Nu är det sovdags för mig. Kristoffer sover redan. han har sovit på soffan i ett par timmar nu. han är så söt när han sover. Fröken är mys. Hon ligger i mitt knä just nu och slickar på min arm. vilket gör det en aning svårt att skriva men är man skitig så är man. haha. idag har hon bara kissat utanför lådan EN gång. *applåder* och då landade det rakt på badrumsmattan. weeeii. nä jag tror det blir lite Ugly Betty å somna in till... :)

sov sött ^^

Rekord! :)

image794

Klipp

Tog fram saxen idag och klippte till en snedlugg. va tycks?

  


Betyg

Kom å tänka på att det var idag som Bodil och Roger skulle sätta betyg på uppsatserna. spännande :) undrar bara när man får reda på det. imorn kanske? fan snart är det ju helg också. :) helgerna är dom dagarna som brukar gå snabbast av alla dagar i veckan. sen är det måndag och då är det dax för min älva att bli stucken in i mitt ben. gaaaah! va nervös jag blev nu när jag började tänka såhär. halv 11 ska jag iaf vara på tatueringsstudion. men jag ska be Björn rita om den lite. jag är ju ingen konstnär direkt så det skulle vara skönt om han kunde fixa den till det bättre :) åh, shit! jag ska ha tusen nålar i mig på måndag! hjälp!

image791

WOW!

Förresten, idag har jag 12 fler läsare än vid den här tiden igår. WOW! keep on reading!

Säkert!



Älskar verkligen den här låten. Den får mig på bra humör :P Sen kan jag säga att jag älskar Säkert!.. underbar musik!

Idag ska jag..

..ta itu med allt. japp, det ska jag. har varit seg hittills idag och bara slöat framför tv:n och datorn. men nu ska jag bara ta en kopp kaffe till sen så blire andra bullar. måste ta itu med all skit. anledningen till att det hela tiden har skjutits upp är Fröken. Man tappar liksom lusten och städa när man vet att det kommer dröja två sekunder å så är det kiss eller bajs på golv eller liknande igen. men nu skiter jag i det. vårt hem börjar bli riktigt skitit. Tindra är en katt som väldigt lätt klagar då hon tycker att det är smutsigt. hon till och med tycker att det är skitit när man nyligen dammsugit. då kan hon sopa med tassen på golvet innan hon lägger sig. fjanten! men hon var ännu mer fjant imorse. jag hade vart till affärn och köpt frukost. på osten brukar man ju skära bort första lagret och slänga. jag tänkte att jag kunde ge det lagret till katterna. Fröken åt med god aptit. Tindra nuddade knappt ost med tungan innan hon bestämt sig för att hon inte ville ha. sen när hon fick ost som inte var första lagret så kunde hon äta. tönt. det är inte meningen att hon ska veta att vi aldrig äter första lagret. haha. ja, hon är verkligen egen. vi måste egentligen klippa hennes klor men hon vill inte så då får hon sin vilja igenom. hon är jätte bortskämd. men det är för att om man inte gör som hon säger så fräser hon och ser ut som en orm och det tycker jag är läskit!


image790

Randy Pausch

Såg nyss på Oprah där en döende man hade en föreläsning. den handlade inte om döden utan om livet och då till en större del om hans liv. tyckte den var otroligt fin och rörande på något sätt. Förelsäningen hade han tidigare haft för sina studenter och han kallar den "last lecture". jag tvingar ingen men enligt mej bör ni se den. det är sånt här som får en att förstå att man borde leva livet. det ska inte behövas en sjukdom för att man ska förstå det.

videon hittar ni
här

Ännu en tävling..

ja och jag deltar sjävklart även i denna. Ibland känns hoppet ute och vinsten långt borta. men jag förbiser det för stunden. Känslan av spänning på att ändå kanske vinna är helt underbar.

Den här gången handlar det om örhängen. Jag kan ju inte direkt säga att jag äger många. Har för tillfället inga örhängen i då jag haft plastplupparna man får när man tar hålen i evigheter utan att byta. Jag älskar örhängen men som sagt så är det inte så lätt att sätta i nya när man knappt äger några. Jag har några enstaka från H&M men dem är helt förstörda.. så som det blir för 29:50:- och som alla vet hur det är. Jag köpte ett par ursnygga örhängen en gång för inte så länge sen. Men ett försvann efter att jag använt dem 2 ggr så dom ser ni aldrig mer på mig för när jag skulle köpa nya var dom slut. men även dem var från H&M och kostade inte någon större förmögenhet. Jag har alltid velat köpa ett par i äkta guld eller silver men har aldrig haft ekonomin för det. Men det är en dröm. Konstigt nog har jag aldrig fått några i födelsedagspresenter eller julklappar. så drömmer lever vidare. en dag kanske jag också får äga örhängen som kostar mer än 49:90:-... kanske får jag dem här!


Här hittar ni tävlingen

En dag till...

Känns som lediga dagar bara flyger förbi. Jag har inte gjort nå vettigt alls idag. typ. jag har dock ganska många besökare idag vilket är roligt för en liten bloggerska. tror jag ska sätta igång lite tevatten nu och diska efter syltmakeriet. sedan ska jag nog krypa ner under i filt i soffan och mysa till nånting, förhoppningsvis bra, på tv:n. Ja, det gör jag! :)


Jeans-shorts

Varför spara jeans när man inte använder dom? Jag gjorde ett par shorts istället. Blev riktigt bra!


WOW!

Kolla in det här och gå med du också!

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=23594

Dagens

DAGENS VILL HA: mitt paket från Ellos
DAGENS KLÄDSEL: leggings, shorts, linne
DAGENS SMINK: osminkad idag faktiskt
DAGENS FRISYR: Uppsatt i knut
DAGENS LÅT: James Blunt - I really want you
DAGENS SAKNAD: att ha sovrumsdörren öppen
DAGENS DUMMASTE: Fröken
DAGENS MISSLYCKANDE: städningen
DAGENS DROG: kaffe
DAGENS KÖP: jag har inte köpt nått.
DAGENS GODIS: har inte ätit nå godis men lingonsylten innehåller en massa socker så det kan räknas som godis.
DAGENS HUMÖR: En aning trött och seg. men annars glad och kär!
DAGENS ORD: Bajs

Jag tror jag måste dammsuga.

image785

Eller? Fröken måste ju haft jävla kul iaf. :)

image786

Nu har jag precis blivit klar med lingonsylten som jag tänkt koka sen jul. men nu är den där i burkar, redo att ätas. Så jag tänkte ta å göra lite potatisbullar nu och se hur bra sylten blev. jag har nämligen inte smakat av den än men jag har följt receptet som mamma sa så det borde ju vara gott :)

För övrigt...

...så tycker jag det är kul att klockan nyligen passerat fyra och jag har redan haft 25 unika besökare. :)

Ny header

Har pillat fram en ny header. en roligare sådan. en mer personlig sådan till och med. jag har också hunnit med att duscha. och plockat upp mer piss och kattskit från Fröken som landat på badrumsgolvet. seriöst! hur mycket gör hon ifrån sig per dag egentligen??!! jaja, jag kan inte bli arg på henne. det är på nått sätt inte hennes fel. Läste på internet att man först och främst inte får bli arg på sin katt när sånt här händer. så jag tar det lugnt. inge mer skäll. tror för övrigt inte att hon bryr som om jag skäller. hon är som en guldfisk som glömmer allt på 4 sekunder. Tindra däremot. Hon är som en elefant. Hon glömmer aldrig!

image784

Fråga mig inte...

...om jag börjat städa. för det har jag inte. haha. fy va jag är lat. men ändå. orka? Fröken är förövrigt lite väl gnällig idag. men efter allt jag läst så vet jag att det hör ihop med allt som pågår med henne just nu. det kommer liksom på köpet. om jag kunde så skulle jag tacka nej till det.

Tävling

Jag bara älskar tävlingar. :) Nu har jag hittat en tävling där priset är ett par jeans. jag är verkligen i behov av ett par nya då alla mina håller på å faller isär. Vill du också ha chansen att vinna ett par jeans? gå då in här. Tävlingen avslutas 22.00 på söndag! Good luck... to me! haha.

God morgon.

Idag ska jag ta tag i resterna från gårdagens planer. För övrigt så var katterna utelåsta inatt från sovrummet. Tindra var och kraffsa på dörren x antal ggr men annars gick det bra. när vi klev upp imorse var allt frid och fröjd. eller? näe, då har fröken dragit ner en upphängd handduk och bajsat i den. jippieee! jag älskar å vakna på det sättet. hoppas det läses med ironi. Hur som helst ska jag nog rensa upp saker här hemma idag som kan åka in på förrådet. sånt onödigt som man inte förstår varför man har framme.. typ. nu ska jag göra kaffe och vänta på min dagliga dos av DOOL.

Godnatt

image782

Har laddat hem illustrator. hade gjömt bort hur kul det är. men nu ska jag lägga mig. försöka torka mitt täcke med hårfön först. känns ändå lite tråkigt att behöva sova utan mina änglar men igår när jag precis höll på å somna in så kissade hon på mitt ben och det tänker jag inte tillåta igen. sov sött!

Vi kommer bli ruinerade...

Kul liv! Kastrering kan kosta upp emot 1000:- kronor. där försvann vår dröm om en sängstomme. jag blir sååå glad. Från och med nu är iaf sovrummet ett förbjudet område. Håller på å får bort allt piss från mitt täcke just nu. hittade ett tips om alsolsprit. så nu har jag dränkt in mitt täcke i det. nu kom kiss-fröken och pussades. jag kan ju inte vara arg på henne. Hennes ur-gulliga blick får mig att smälta. det är ju trots allt inte hennes fel. det blir ju så när dom blir könsmogna. men ändå. det är skrattretande när jag stått och tvättat rent allt idag mellan 13 och 19. så bäddar man nytt och allt är fräscht och rent.. så går det en timme så är det kiss över allt igen. man blir ju ledsen. känns som dagens arbete är i onödan. men det är sånt här man får stå med när man skaffar katt. tyvärr.


JAG FÅR PSYKBRYT!

3 gång det händer nu på ett dygn. Har läst mig fram och lösningen är antagligen sterilisering.

image781

Jag är ledsen, Fröken... men jag gillar verkligen inte dig just nu!

Dagens

Dagens humör: Glad men har haft en irriterande känsla som kommit å gått.
Dagens borde: Städa klart.
Dagens frisyr: Uppsatt.
Dagens klädsel: Pösiga jeans, randigt linne och en röd t-shirt över det.

Dagens planer: Har varit å bli klar med all städning.
Dagens materiella vill ha: hmmm.. sängstomme har kommit på tal igen.
Dagens längtan: tills jag ska tatuera mig. mindre än en vecka kvar nu.
Dagens beroende: brustablett med de nödvändigaste vitaminerna och mineralerna.
Dagens tråkigaste: Frökens kiss.
Dagens personer: Det måste vara Kristoffer.
Dagens irritation: Fröken och hennes kiss. Hon är upphov till min dag.
Dagens låt: Om det fanns en låt som hette "don't pee on me" så skulle det vara dagens låt.

Tävling


Bloggerskan
Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari.

Shopping

Har precis skickat iväg en beställning från Ellos. Hittade 3 bh:ar på deras rea som jag ville ha. sen köpte jag en ganska stor väska som kan vara bra å ha :) blev inte dyrt heller. det hela (inklusive frakt osv) landade på 287:- kändes nästan för bra för å vara sant. hihi.



Glömde ju skriva igår om den trevliga lunchen och vandringen på stan. Efter opponering drog vi nämligen och käkade lunch på american take away. buffé när den är som godast. Det var jag, kalle, dennis, anders, jocke och stina. var otroligt kul å se jocke igen. sen kom cissi också å käka. så hon å jag tog en sväng på stan efter maten. Väldigt trevligt.

Idag har jag en städdag framför mig. Håller just nu på å tvätta så jag har inte riktigt kommit igång. men det ska diskas, dammsugas och torkas golv. Den största anledningen till att jag måste ha städdag idag är miss fröken. ååååh, va vi har varit osams med henne igår och i natt. Tack vare henne somnade jag efter halv 5 nångång.

Jippiee!

Den här dagen har verkligen varit över förväntan. Opponeringen gick hur bra som helst. Dem som opponera på oss sa typ förslag på vad man mer kunnat få med i uppsatsen. det var sånt som vi tänkt på med tagit bort i avgränsningar pga tidsbrist så de visste dom ju om. annars va det typ inget. :) Bodil sa bara förslag på vidare forskning annars var det bara positiva kommentarer. Känner mig jätte nöjd :D

Sen fick jag VG på förra kursen. wonderful. 3/4 betyg den här terminen är alltså VG.. så vi får se vad det blir på uppsatsen.

Kristoffer - Love you, babe..

Duktig flicka

Nu har jag vart duktig å lämnat studieförsäkran och registrerat mig när klockan inte ens är fem över tolv. lika bra å få det gjort så att det inte glöms bort. nu ska jag sova. Godnatt!

Tindra

image777
























Tindra tror att jag är blåst. haha. din dumma jävel. jag fattar precis va du tänker göra. Vi har en bokhylla här i vardagsrummet, brevid min dator. där står en bok med ett bokmärke i form av en tråd med en varsin träkula i varje ända. Den har både Tindra och Fröken haft väldigt roligt med den här veckan. oj, va skäll dom har fått. Alldeles nyss står Tindra igen med tassen i vädret och jag ser att hon är påväg att leka med den. Hon ser att jag ser henne och då tar hon sin plan b och börjar slicka på tassen. haha. som att jag inte fatta varför hon hade tassen i vädret. sen kommer hon tillbaka efter 2 sekunder. tittar på mig och låtsas bläddra bland massa papper. när jag tittar bort (eller ja, jag ser ju henne i ögonvrån) så flyger hon direkt på bokmärket. hon tror att jag är blåst men det är hon som är det! haha.

Jag gjorde upp en eld för dig och nu brinner hela skogen!

Idag kom jag upp i lagom tid. så som man ska vakna på en söndag. 10.00. Somnade nämligen i bra tid igår och förhoppningsvis har jag vänt tillbaka dygnen. Ska ju vara på mediehuset imorn klockan 9 så då lär jag upp tidigt. Det ska jag nog klara av.

Idag ska jag iväg och käka lunch med Malin. Sen pratades det om film.

Imorn avslutar vi alltså höstterminen och det ska bli så otroligt skönt!

Sen kan jag ju påminna alla studenter om att imorn ska man registrera sig och lämna studieförsäkran!

Dålig sömn

Natten blev lång. Först tog jag och Kristoffer en promenad runt Herrhagen. En sväng förbi Statoil där vi inhandlade bl.a. popcorn. Sen när vi kom hem blev det Irene Huss - tatuerad torso. Den var jäkla bra tycker jag. En aning hoppig men bra. spännande. hoppas det kommer fler sånna filmer. Sen blev det Reign over me. Den var den bästa filmen jag sett på länge. Den fick mig å gråta för det var en underbar film. åh, va jag älskar den. så ni som inte har sett den - gör det! det är ett måste. Efter det visade klockan närmare halv 6 på morron å det blev dags att sova. men då kräks Tindra å min sömn är förstörd. Fick så himla dåligt samvete då jag gett henne champinjoner och det var de hon kräktes upp. :( så då var jag orolig och fick kliva upp och lägga mig i soffan så jag kunde hålla koll på henne. Tindra skämdes oerhört mycket över att ha kräkts på golvet. stackarn. men vid 8 imorse deckade jag av till Stepmom. så den här natten varade länge.


Lika som bär.

image775
               Jag                                     Thindra

Tycker verkligen att det visar hur lik hon är sin mo(n)ster. :)

Borelia och lillhjärnan

Borelia:

Symptom och diagnostik

I det första skedet, efter en inkubationstid som varar i 3-32 dygn (oftast en eller två veckor), visar sig oftast en rodnad i området runt bettet som över tiden ökar i storlek, kallad erytema migrans. Rodnaden saknas dock hos minst 25% av de drabbade. Hos män blir rodnaden ofta ringformad med uppklarning centralt, medan den hos kvinnor oftare framträder som en homogen rodnad som centralt är mörkare röd. Detta kan vara enda symptom, men ofta uppträder samtidigt mer generella sjukdomssymptom som muskelvärk, ledvärk och feber. I bland uppstår liknande rodnader på flera ställen på kroppen ("multipla erytem"). Ofta uppstår en rodnad i samband med fästingbettet redan inom några timmar. Detta är inte ett tecken på borrelios, utan en direkt reaktion på själva bettet utan samband med eventuell infektion.

Efter tre eller fyra veckor kan en rad symptom uppstår. Dessa kan vara trötthet, stelhet i ansikte och nacke, värk i ögonen, överkänslighet mot ljus, blindhet, hörselnesättning, tinnitus, överkänslighet mot ljud, smärta i näsan vid andning och sinusbesvär, ledvärk, svullna knän, hudutslag, smärta i testiklarna, smärta i perineum, frekvent eller smärtsam urinering, smärta i buken, muskelvärk, ryggvärk, värk i korsryggen, värk i bröstet, smärta i höften och skinkan, migrän, huvudvärk, yrsel, balanssvårigheter, blå-röda utslag i fotsulan som övergår till en röd-vit atrofi av huden, förtunning av hud under foten, förlust av känsel och avdomning i extremiteterna, neurologiska besvär, problem med minnet och förvirring, utfall av ilska, perioder av likgiltighet, koncentrationsproblem, hjärtproblem, återkommande rethosta med små mängder slem, tand- och käkinfektioner, tandgnissling, värk i käkmuskulatur och artrit.

Om man misstänker borrelia-infektion, särskilt vid allmänsymptom, bör man söka läkare. I det första infektionsskedet där enbart erytema migrans föreligger, har antikroppar ännu inte hunnit utvecklas. Serologiska tester är därför av bedgränsat värde och kan missleda läkare om denne inte känna till dessa begränsningar. I nästa skede kan lederna, hjärnhinnan och i sällsynta fall hjärtat angripas. Ansiktsförlamning är en inte ovanlig komplikation. Symptomen kan, särskilt om de lämnas obehandlade bli mycket långvariga och i vissa av dem till och med bestående. Prov kan ibland påvisa antikroppar i blodet och vid misstanke om hjärnhinneinflammation också i ryggmärgsvätska. Evidens om tillgängliga provmetoderna vid infektion längre än tre veckor är dock motsägande. Dessa tester kan därför bidra till att ställa diagnos, men kan ofta misslyckas med att påvisa antikroppar. Forskningsevidens om diagnostik genom serologi eller spinalvätska av kroniska fall finns inte eftersom man inte kan låta bli att behandla konstaterade borreliafall för att få evidens om de kroniska tillstånden. Kronisk eller senborrelios är sålunda en klinisk diagnos, d.v.s. man diagnosiscerar genom att undersöka patienten och inhämta den relevanta historiken. Symptomen varierar avsevärt från individ till individ och från tid till annan varför någon typisk sjukdomsbild inte finns. Det kan därför vara mycket svårt och tidskrävande att ställa diagnos. Många fall går oupptäckta eftersom symptomen kan likna en mängd andra tillstånd och sjukdomar.

Behandling

Läkarbesök rekommenderas snarast vid fästingbett med borreliaring och/eller andra typiska symptom. Detta för att få en kvalificerad bedömning av besvären och för att komma igång med eventuell behandling så snart som möjligt. Det finns inget forskningsevidens för att Borrelios kan självläka utan behandling, och behandling skall sättas in omedelbart utan bekräftande serologi eftersom det finns betydande risk för ogynnsamt förlopp och kronisering med en mängd långvariga, svårbehandlade och smärtsamma tillstånd. Dessutom ger borrelia uttryck som liknar andra sjukdomar vilket kan leda till ett otal feldiagnoser och felbehandlingar.

Forskningsevidens om livslängden och reproduktionssättet för Borrelia burgdorferi bakterium är mångtydig. Behandlingen vid bett eller symptom bör därför består av i första hand penicillin som dödar borrelia bakteria, under tre veckor. Alternativt kan doxycyklin som förhindrar reproduktion förskrivas, under fyra veckor. I de fall hjärnhinnorna är angripna, neuroborrelios, behandlas infektionen med intravenös antibiotikaterapi.

Det finns ingen forskningsevidens om diagnos av kronisk eller senborreliosis eftersom man inte kan låta bli att behandla konstaterade borreliafall för att få evidens om de kroniska tillstånden. Kronisk eller senborrelios är sålunda en klinisk diagnos, d.v.s. man diagnosiscerar genom att undersöka patienten och inhämta den relevanta historiken. Behandlingsvägar för kronisk eller sen borrelia är därför ofta besvärliga och omdiskuterade samt evidensen mångtydig varför borrelia bör behandlas utan dröjsmål så tidigt som möjligt. Behandlingen av sen eller kronisk borreliosis kan bestå av ett flertal antibiotikum samtidigt och kan behöva pågår under flera månader.

Borrelia är sålunda en sjukdom som kan få mycket allvarliga eller livshotande hälsoproblem. Borrelia är dock inte en infektion som är anmälningspliktig i Sverige.




Lillhjärnan, cerebellum, är framför allt den del av hjärnan som har hand om motorkoordination, kroppsställning och balans.

Anatomi

Lillhjärnan är en del av det centrala nervsystemet och ligger baktill i kraniet vid skallens bas under storhjärnan (cerebrum) strax bakom hjärnstammen som den förbinder sig med. Den har liksom storhjärnan två hemisfärer separerade av en fåra som kallas för vermis. Den kan delas in i lober och ytan är veckad. Trots att lillhjärnan bara har en storlek motsvarande cirka 10 procent av storhjärnans volym så innehåller den något fler nervceller.

Lillhjärnan har en cirka 1 millimeter tjock cellkroppsrik grå substans som bark samt en axon- och fettrik vit substans i sitt inre. I tvärsnitt ser man den grå barken samt den vita substansen bilda ett grenliknande mönster kallad livsträdet (arbor vitae). Barken kan indelas i två lager; ett yttre rikligt på axoner samt dentriter från Purkinjeceller; ett inre med "kornceller". Lillhjärnan har riklig kontakt med storhjärnan och ryggmärgen via hjärnstammen och bryggan (pons).

Funktion

Man kan dela in lillhjärnan i tre delar. "Vestibulocerebellum" har hand om balans och huvud- och ögonrörelser, "spinocerebellum" har hand om balans och kontroll av bål- och extremitetsrörelser och "cerebrocerebellum" har hand om initiering, planering och tajming av rörelser. Senare forskning visar att lillhjärnan inte bara arbetar med sensori-motoriska funktioner såsom koordination utan även är involverad i en mängd processer som har med vårt tänkande och våra känslor att göra.



Försöker läsa på mig om ämnena. kan nämligen inte så mycket om det här. men det jag har lärt mig är att Borelia är en väldigt läskig sjukdom som kan göra otroligt stor skada om man inte får hjälp. Symptomen är väääääldigt många och så som det står så medför det att man ofta felbedömer vad det är. Tänk att en pytte liten fästing kan orsaka så otroligt mycket hos en människa. Det är riktigt läskigt.
Nu vet jag också vad lillhjärnan exakt gör och styr över. Det stämmer så otroligt bra med det som han har problem med. Man förstår bättre vad som händer och varför det händer. En skada kan medföra så mycket i hans kropp. Det är en skrämmande tanke. Men jag ska tänka positivt.. måste tänka positivt.

fan fan fan...

...när man tror att allt är påväg mot det bättre så kommer motsatsen som ett slag i ansiktet. trodde att man kunde se ett slut på det hela men just nu kan jag inte det. nu kan slutet vara långt ifrån nära. försöker å hålla mina tankar åt det positiva hållet men det är svårt. jag vill ju att allt ska vara bra igen. nu går jag ännu en gång orolig för vad som ska hända. jag kan inte säga mer än att jag hoppas på det bästa.

jag älskar min familj mer än allt på denna jord!

Säkert system? verkar inte som det!

image774

Tur för mig att det lösen jag hade på bdb knappt användes någon annanstans.

Framsteg

Mitt öra är bättre idag. ÄNTLIGEN! åtminstone tror jag att det är bättre. möjligheten finns att jag blivit van och inbillar mig att det är bättre. eller nä, det måste vara bättre. jag hör bättre. desutom ekar inte min röst lika mycket i skallen.

Tog en dusch idag med min fina badanka som spelade come on eileen för mig.



Annars har jag inte gjort mycket idag. druckit kaffe och kollat på DOOL.

Idag fick jag post från Högskolan Dalarna, Men det var den information jag hade hittat på nätet så det kom inga överraskningar. Ser verkligen fram emot att börja på en ny kurs. Avsluta förra terminen och starta på nytt. spännande med nya människor också. Kul å få göra nånting annat än mkv.

Arbetslivets pedagogik

Har precis fått veta schemat för hela den kommande terminen. Hittade fyra sidor på fronter, en sida per delkurs såklart. Men det kommer bli tufft motför mkv. För jag såg nånting som jag inte kommer gilla. Letade nämligen efter tiden hur länge som helst. Sen såg jag. ALLA lektioner är 10-16. Men man ska inte klaga ändå för jag har typ 5 lektioner per delkurs :P Litteraturen var dyr men jag fick tag på den på bibblan så det är lugnt. :) Jag tackar gud, som inte finns, för bibliotek! Men jag tycker faktiskt det verkar som en intressant delkurs trots att Stina sa motsatsen. under delkurs två skulle följande frågor bland annat diskuteras:
 

Hur lär man i grupp, vad är viktigt att tänka på?
Vilka etiska frågor
dyker upp i din vardag?
Går det att lära etik?

Vad har du i din "ryggsäck" som påverkar ditt lärande?

Vad innebär "att ta vara på mångfalden på arbetsplatser", egentligen?
Hur ser könsfrågor ut i min närhet?

Vilken form av medinflytande har du?

Vad påverkar och skapar medinflytande?

Vill vi ha medinflytande, egentligen?


Jag tycker att sånt kan vara oerhört intressant att diskutera. Så kul för mig :)

Idag lämnade vi in uppsatsen för opponering. spännande :)

Bodil gav tillbaka tentan och duggan dessutom. Jag trodde att jag hade kuggat på båda men icke. 26 av 30 på hemtentan.. det är G, C men en poäng ifrån VG (lite surt). Duggan fick jag 8,5 poäng på. Jag har hört att fullpott var antingen 9 el. 10. Så jag har ändå gjort bra ifrån mig :)

Har suttit hos Anders mestadels av dan. Är i princip klara med opponeringen så nu blir det skönt att bara ta det lugnt i helgen. Jag ska inte göra nånting. Bara umgås med vänner och kanske kolla på film?

Just det, jag var orolig för att den nya kursen skulle krocka med tatueringen men vi börjar den 22:a så det var ju skönt :)


You and me, my friend!

Fick en bild av Cissi för ett tag sen från hennes student... fy va fagra vi är! haha

image772

Jag ser ut som en idiot. men det är tur att Cissi är med och lyser upp bilden. Det är ganska roligt å tänka tillbaka på hur länge vi har känt varandra och hur mycket vi har delat med varandra. så som studenten. jag fanns där för henne och hon fanns där för mig. Min uppväxt har varit helt underbar och det har mycket med Cissi å göra. Hon har alltid varit min bästa vän och alltid funnits vid min sida. Oavsett! Love you, honey! Sluta aldrig vara min vän!

Tatuering

jajjemen... nu har jag äntligen bestämt mig för att tatuera in min älva. Så den 21:a januari bär det av till Temple of Art för gaddning. Spännande :) Känns bra å göra den nu när det ändå är vinter å rusk plus att jag och mimmi får vår lön nu så. Dock var det nå knas med den för att det står för lite pengar på utbetalningskortet. men mimmi skulle fixa det.

Idag har vi för övrigt skrivit ut vår uppsats vilket innebar en skövlad skog då bunten blev tjock som en bok. Annars så har jag nyss kommit hem efter en trevlig dag på Kåren. Det är ganska kul å sitta där å plugga när man är omgiven av massa trevliga människor. Visst, det tar längre tid å göra saker men det blir 100ggr roligare att göra dem.

Imorn blir det till att ta sig till Anders för mer plugg. Sen lämna in uppsatsen och få tillbaka tentan å så och det följs av ännu mer plugg.. antar jag.

Kåren

Sitter nu på Kåren och väntar på Anders. Jag var mindre duktig på å kliva upp idag. Vaknade kvart över 10. Men jag hann iaf i tid. Men då låg Anders å sov så nu väntar jag på honom istället.

Frukost hann jag inte med hemma så det blev en sandwich i automaten och en kaffe. men det är gott!

Nä nu ska jag surfa på annat.

Love

Godnatt?

Trodde ni det själva eller? nej nej, nu blir det film.. sen sova. åh, jag kommer vara zombie imorn! Men hittills har jag och Kristoffer roat oss med att göra om hans blogg till det bättre. Nu har det satt press på honom och förhoppningsvis kommer han bli en regelbunden bloggare... jag säger det igen - förhoppningsvis.

resultatet hittar ni
HÄR!

20:27

image770


Samtidigt som jag vill spy på vår uppsats, är jag ändå rätt nöjd. Känns otroligt skönt att ha den gjord för nu kan man inte göra mer än å hoppas på det bästa. Förhoppningsvis blir vi godkända.
"Bra jobbat för övrigt - det blev en intressant och fyllig uppsats!"
För övrigt ska vi opponera på Kalle å Dennis. Så det gäller å vara snäll :)



Jag kan inte bestämma mig angående min design på bloggen. Men jag antar att ni står ut.




Har legat i princip hela eftermiddagen och början på kvällen framför tv:n med Mysteriet på Greveholm. I love it!




Imorn blir det plugg på Kåren igen men då klockan 11 så man får sova en timme längre än idag.




♥ Kristoffer - me love you long time

Bröööl

Nu har vi mailat in skiten å jag vill inte se den nå mer innan torsdag!

image768
Idag var jag på Apoteket och köpte brustabletter så man kan bli pigg å glad igen. Känns som det fattas en del i min kropp. Som tur är tror jag alla skruvar i skallen sitter fast iaf.

B-Activ är en brustablett som innehåller höga doser av
8 B-vitaminer samt C-vitamin, Kalcium, Magnesium och Zink.

Låter bra de där. Så nu har jag druckit ett glas och så fick jag i Kristoffer det också så det är väl bara å vänta på resultat. Tar säkert sjuttielva brusisar innan man märker nå. Men det smakade gott iaf.

Annars idag ska jag väl inte göra nått. Vänta på bättre tider kanske. Btw så vaknade jag imorse utan lock i örat men så drack jag vatten å så sket det sig igen. sällan...

Seger!

Jag kom upp! Helt otroligt. Vaknade av att alarmet var i full gång. Orkade inte ens stänga av det. Efter en stund tar jag upp mobilen och tänker att klockan säkerligen är alldeles för mycket. men icke! hon var 07.32 och jag hade satt alarmpå halv så jag klev upp precis som jag skulle. Men det tog mig en halvtimme i duschen innan jag ens reagerade på att jag skulle schamponera håret. men nu är jag sminkad å påklädd och ska strax föna håret. Sminket tog sin tid eftersom jag inte använt det på ett bra tag. Hade smink på nyår å innan dess var det jul. Så det kändes en aning kämpigt att sminka sig. Men nu är det gjort med ett hyfsat resultat. Det var som en makeover från ankunge till svan. haha. om en stund tar jag bussen till Kår'n där det väntar plugg med Andesch.

Morgonpigg?

Den senaste veckan har jag sovit till MINST 12 och slöat hela dagarna. Imorgon ska jag befinna mig på Kåren kl 10. hur ska de gå? Kommer jag ens reagera när klockan ringer? Det hoppas jag verkligen. Det är väldigt viktigt att jag är där i tid annars kommer inte uppsatsen in i tid. Men jag känner mig lite nervös. Men jag måste ju börja i rätt ände och somna tidigt. Alltså inte 3-4 som det blivit nu nåra nätter. Så nu ska vi kolla film och förhoppingsvis somnar jag efter det. eller?

Marabou Premium

image762


Nu njuter jag av en kopp cappuccino med premium choklad i. Jag är inte en person som gillar mörk choklad men den här var verkligen god. Fick ett paket av far när jag var hemma över jul. Jag skulle ju inte tagit för mig själv att köpa det här i affärn. Men nu när jag smakat det så skulle jag kunna tänka mig å fortsätta dricka det. Iofs kostar det väl multum som allt annat så jag kanske inte kommer betala för att dricka det men å andra sidan har jag min far som fixar gratis ;) eller han betalar väl sin slant men jag får det gratis. :P
Hursomhelst - prova den!

Google

När jag googlade på mitt namn fick jag upp det här:
image760

image761

kulkul... visste inte ens att jag sagt nånting. fast iofs så var de ju 2 år sen och man hinner glömma massa saker som man har sagt. Man måste ju få plats med nya saker att säga i huvet. Förutom det kommer typ min blogg upp när man googlar på mig. Annars är det ganska dött. Jag är inte så omskriven... ännu...

Groove Is In The Heart


Jul? Nej, tack!

image755


Nu har jag äntligen plockat bort alla tomtar. Nu har julen åkt ut och vi väntar troget ett år innan vi får återuppleva den igen. Men den här julen har vart bra. Jag fick tillbaka min julkänsla som har varit lite halv sedan 2-3 år tillbaka. Varför vet jag inte. Även om det här julen vart lite trälig med min bror och så, så har den ändå varit bra. Men det är ju för att vi fick vara tillsammans allihopa.

Tydligen vill Roger ha in uppsatsen senast imorn kl 13. Så det blir till att sitta med uppsatsen ikväll och rätta stavfelen. Sen ska jag och Anders träffas på Kåren imorn kl 10 och gå igenom dem fel vi hittat tillsammans och sen skicka in det. Skönt å ha det gjort ändå och slippa dra ut på det till på torsdag. Då ska den vara utskriven och lämnas in för examination och opponering. Då får vi alltså en annan uppsats som vi ska opponera på. Dessutom ska vi få tillbaka våra hemtentor i vetenskapsteori... spännande! Är dock orolig för duggan. Den är det ju omskrivning på annars som gäller :S

7 Januari 2008

Har nyligen vaknat. Somnade kring 3-4 inatt vilket är bättre än halv sju. Idag har jag nog inte mycket att se fram emot men jag känner mig piggare iaf. Jag kommer inte att ringa vårdcentralen idag för jag känner mig bättre. Det ena örat verkar ge med sig nu iaf. Mitt vänstra öra däremot är lite knepigare men jag avaktar nån dag till.

Känns skönt att veta nu att Oscar har gått upp 1,5 kg sedan han kom hem. När han kom hem så var han ju nere på 30 kg så han är ju fortfarande skör. Men det är ju muskler å så som förtvinat så han ska ju ta igen det med sjukgymnastik. Men mamma sa att det dröjer ett bra tag till innan han kan komma tillbaka till skolan. "Ungarna kommer ju å springa omkull honom i korridoren om han går tillbaka nu". Men det känns så himla skönt å höra att han blir bättre.

Jag vill avsluta med att skänka mina tankar till Sofie och hennes familj!

Young Americans

Ja, jag är fortfarande sjuk. Jag är less less less... Det här är min tolfte dag som sjukling och det är bara för mycket. Så imorn ringer jag nog vårdcentralen för nu måste jag ha hjälp. Mina öron mår verkligen inte bra och jag hör fruktasvärt dåligt så om de inte kan skriva ut ett recept på penicillin nu då vet jag inte va jag gör. Så jag ska försöka fjäska imorn så jag kanske får medicin. Helt sjukt egentligen att man inte får hjälp när man mår dåligt. De är nästan så man vill banka vett i skallen på alla som arbetar inom sjukvården. Men mamma har gett mig några argument som jag ska använda imorn. Bland annat att mammas mormor och morfar blev döva på det här sättet och jag vill verkligen inte bli döv. Det här är allvarligare än va folk kan tro. Det är svårt att förklara precis hur dåligt jag hör men jag känner mig ibland näst intill döv.

Sen jag bloggade sist har jag sovit till och från i soffan, druckit te och snytit mig. Mer än så händer det inte i mitt liv. Har verkligen vänt på dygnen. Sov på dan igår och var sedan vaken resten av natten och däckade av imorse klockan halv 7. Vaknade halv tolv av att kristoffer väckte mig och somnade sedan om igen vid halv 3.

Nu har jag satt på mig kläder(!!!) och plattat håret. Jag har tagit på deo och parfym bara för att känna mig lite frächare och det funkar. Jag känner mig bättre nu. Tänk att så lite kan göra så mycket.

Nu: Young Americans

B

Ja nu har vi fått svar på vår uppsats. Känns otroligt skönt och jag blev verkligen lättad. Man är ju såklart orolig för att bli helt dissad och få göra om massor men det behöver vi inte. Våra fel ligger i det språkliga och det måste jag säga är befogat. När man skyndar sig för att bli klar i tid så blir det lätt att bokstäver tappas bort. å det är de som vi måste ändra på.. annars var det ingenting. SKÖNT!

"För övrigt tycker jag att ni jobbat bra och konsekvent. Ni har följt upp på ett
bra sätt under varje kapitelrubrik, återvänt till frågeställningarna i slutet,
och ni har kommit fram till ett resultat. De frågor ni ställde till
intervjupersonerna har också fungerat bra."


Vad mer kan man begära? Huvudsaken är att vi får godkänt. Får vi det så är jag nöjd. Så nästa vecka kommer att spenderas med uppsatsen och korregering av stavfel. Det tar tid men inte lika lång tid som att skriva om uppsatsen så jag är riktigt jävla nöjd!

DOOL

image754

Nu ska jag dricka mitt te och kolla på DOOL... eller ja, Våra Bästa År. Den serien är oändlig. Men jag har missat en vecka nu och hänger inte riktigt med. Men jag kommer nog fatta galoppen snart.

Förresten så fick jag ett nytt sim-kort till mobilen igår. Iofs så kostade det 250 spänn så "fick" är väl inget ord att använda. Men nu fungerar alla funktioner och jag har täcking så det är great! Så kan jag prata i telefon uatn att få "Haaaallllåååå" som svar hela tiden.
Idag fick (här är det korrekt använt) jag ett nytt VISA-kort. Mitt har ju krånglat som bara den men nu har jag ett sprillans nytt. Måste nästan gå till affärn bara för å testa det :)

Peace

12:16

Godmorgon!
Nu har jag vaknat. Va härligt! Jag och Kristoffer somnade vid fem i natt efter att vi ätit frukost. Eftersom vi ändå var vaken så sent tänkte vi att vi lika gärna kunde käka. haha. Men sen deckade vi båda två i soffan till Vänner. Men ibland är det bara så otroligt skönt å inte bry sig om va klockan är.

Hur som helst har jag inte fått nån uppsats tillbaka än... mhm.. vill ha den nu!

Nu ska jag nog väcka Kristoffer och dricka en stor kopp te för min hals gör satans ont..

Puss

04 01 08

image753

Hos Andersson/Calais är vi fortfarande vakna. Jag har sovit till och från på vår nya soffa som vi fick idag. Det blir så när man är förkyld och knaprar 1 g Panodil. Jag bara älskar älskar älskar vår nygamla soffa. Den är stor och rymmer massa personer och är hur bra som helst för 2 personer som vill ligga ner och kolla på tv. Det blev dock lite knepigt i vardagsrummet med möblering å så men det får vi ta tag i nån dag. Eftersom det är en hörnsoffa så tar den en del plats vilket också gör att andra ytor har blivit väldigt tomma och det finns inte så mycket man kan ställa där. Men jag har suktat efter en korg på Åhléns som kanske kan passa. Det märks sen när man blir rik igen kring den 25:e. Det är kring min dator som det ser lite skumt ut men men... det löser sig. Soffan är värd det.

Nu vill jag verkligen bara bli frisk frisk frisk. Man blir lätt rastlös när man bara degar framför tv:n hela dan. Det enda jag har gjort idag är att jag har vart till affärn och köpt godis. Annars har jag inte rört mig ett dugg. Det stör mig att blogg.se aldrig vill som jag vill dessutom för det går inte att ändra från centrerad text och jag HATAR centrerad text. Det är det värsta som finns. Onödig funktion!

Annars så leker livet 2008. Ännu inga bekymmer men dem kommer imorn för då får vi tillbaka uppsatsen. Iofs så är ju grovjobbet gjort så det är nog inte en allt för jobbig period som väntar mig. Hoppas jag iaf. Roger kanske sänker oss långt ner i sjön och så får vi inte ens lägga fram uppsatsen.. Vem vet? Imorgon vet jag!

Snart är det helg igen och den här helgen blir lugn. Jag har bestämt mig för att underhålla mig själv med bingolotto på lördag bara för att jag inte kan ta mig ifrån soffan och göra något roligare. Kristoffer ska ju jobba lördagkväll dessutom å han ville inte spela bingolotto men jag kanske hittar nån annan som vill... typ Cissi? hon är alltid min räddare i nöden. Hon vill nästan alltid umgås med mig. Som tur är. Cissi, Cissi, Cissi är min vän. Cissi, Cissi, Cissi är min vän. Cissi, Cissi, Cissi är min vän. Cissi är en riktig kompis! Som dom sjunger i Bert fast där är det Sven som är en riktig kompis!

Näe jag tror jag ska ta och krypa till kojs och roa mig med lite Vänner säsong 9. Snart har vi ännu en gång dragit igenom alla säsonger och jag tröttnar aldrig. Jag kan se dom tusentals gånger till.

Love

2008

Jaha ja.. nu är det ett nytt år och jag vet att det kommer bli ett av dom bästa. Det ska jag se till. Året innan hade sina delade meningar men det här året ska bara fyllas på plus-sidan. Nyårsafton var riktigt rolig men tyvärr va jag sjuk vilket drog ner kvällen en aning för mig. och självklart är jag sjuk fortfarande. Mina öron är fortfarande cp och min hals gör ont plus allt snor som rinner i näsan. börjar bli riktigt less på det här. Bilder från nyår ligger på bilddagboken