Tack och hej!

Ja, från och med NU så kommer jag att finnas på metrobloggen istället. Det kan hända att jag i framtiden återkommer hit men för nu så säger jag tack och hej till den här bloggen och välkomnar min nya.

Så lägg till den i era favoriter ;)

Till den nya bloggen

Vad är fel?

Det är fortfarande fel. Är det fel för alla eller bara för mig? Jag kan hur som helst inte ändra i blogginställningarna angående designen på metrobloggen. Grrr... Hjälp mig!





Igår såg jag typ Walk the line. Jag var lite halvt okoncentrerad och pratade om annat under filmens gång. Men jag förstod nästan allt. Jag tyckte det var en väldigt hoppig film. Antingen var det för att jag inte fokuserade mig till 100% eller så var den verkligen hoppig. Men annars var den bra. Jag älskar verkligen Johnny Cash och alla hans låtar.

Vi såg även The deaths of Ian Stone. Det gick å titta på men inte mer än så. Den blev för overklig och överdriven. Men det är ett roligt koncept.



Nu ska jag fortsätta och se Sweeney Todd The demon barber of Fleet street. Började å kolla igår men jag somnade. Men Tim Burton och Johnny Depp är väl Guds gåva till jorden?



PUSS


SATC - The movie

image846
(Källa: Kanal5.se)


Sarah Jessica Parker eller Carrie i Sex and the City har alltid lika coola utstyrslar. Vissa avsnitt är det däremot kläder som man kan spola ner i toaletten. Hursomhelst så längtar jag till filmen. Jag är jätte spänd på den. Om den bara är hälften så bra som serien så är jag nöjd. Bilderna ovan är några av hennes plagg ifrån filmen. Jag verkligen älskar klänningen på den första bilden.  Vad tycker ni?
Metrobloggen krånglar. Jag kan inte fixa designen på sidan. Varför? DETSTÖRMIG!

Monopol

Jag har köpt Monopol till mobilen och nu är jag fast. Jag hade glömt bort hur roligt det spelet är. Jag har ju inte spelat det på åratal, ja sen jag var liten skit och man inte förstod vad det egentligen går ut på.



Jag borde plugga, jag vet. Men det är ju inte ett dugg roligt. Jag vill faktiskt inte. Jag har ju ganska många dagar kvar innan tentan ska in. Och fakiskt så har jag gjort några framsteg på arbetsfronten idag. Jag har inte slöat HELA dan.



Idag tog jag en kort promenad också. Jag börjar se ett slut för den här erländiga snön. Jag vill ha vår vår vår! Så nu håller vi tummarna på att det inte snöar igen förän i november.



PUSS


40+

Jag har nu tre ggr fått hem en tidning i brevlådan som jag inte har beställt. Jag förstår inte varför de fortsätter skicka den eftersom jag inte betalt för den. Den står på mitt namn och jag bara undrar om det här är nåt slags skämt? Det är nästan irriterande när jag får den. Okej, vissa saker som står i tidningen kan vara kul å läsa men allt annat riktar sig inte till mig. jag är helt enkelt inte deras målgrupp. och det framgår ganska tydligt på framsidan av tidningen där det arakt på sak står för alla kvinnor 40+. Det är nästan taskigt med tanke på att jag precis fyllt hälften av det. hmf!

image845


Inatt vaknade jag halv 4 av en duns av något slag. blev vettskrämd eftersom det efteråt blev alldeles tyst. jag var helt säker på att det var en inbrottstjuv. men det vara bara kristoffer som kom. puh! Han sover fortfarande btw. Dom hade fest igår eftersom dem var klara med sitt projekt. Jag ser fram emot att bli klar med min hemtenta så jag kan få fira det. Det har pratats om klassfest och jag hoppas det blir av :)

Jag har funderingar kring att flytta min blogg. Men samtidigt så vill jag vara kvar här eftersom jag gillar blogg.se. Jag ska fundera på saken. Jag har startat en ny men som sagt måste jag fundera först på om den ska gå i bruk eller inte. det jag talar om att flytta till är
metrobloggen. Jag ska klura på saken.
 Puss ♥

Rubrik?

Jag har tråkigt. Jag behöver plugga men det står still i huvet på mig. Vet inte vad jag ska skriva samtidigt som det känns rakt åt helvete med allt jag redan skrivit. Har iaf fått ihop 2 ½ A4 nu. Så det är ju positivt. frågan är bara om allt är bra eller om det som sagt är rakt åt helvete... ska försöka klura ikväll på hur jag ska fortsätta men jag är bara så less på alltihop.


JAg har hittat en grymt snygg jacka på H&M men jag har egentligen inte råd med den. Självklart är det shop online som jag är inne på. riktigt farligt. Den är ju inte dyr för en jacka egentligen men den är dyr för min plånbok den här månaden. BESLUTSÅNGEST!

image844



Har laddat hem massa avsnitt av Private Practice för att se om det är nå å ha. Hoppas det eftersom att det kommer bli en stor del av min kväll. Jag är less på att det aldrig kommer nya avsnitt av alla andra serier så därför letar jag desperat efter något annat att titta på. Har inte så mycket annat att underhålla mig med här hemma.

p   o   k   o   n   i   s
u   c   r    c   y       t
s   h   a   h   p       j
s       m                ä
                            r
                            t
                            e
                            n

Bli medlem du också..

image843

Klicka på bilden
för att komma
till sidan och
registrera dig

Jag hatar dig!

Ibland hatar jag Fröken så otroligt mycket. Det var ju jätte kul och vakna och upptäcka att hon nästan bitit av sladden till min dator. Så nu är den glapp. Har tejpat den med eltejp men jag vet inte hur länge de kommer hålla. Hon är en sån riktig liten djävul. på lite mer än en vecka har hon hunnit med att ha sönder:

- 2 mobil-laddare
- 1 par hörlurar till mobilen
- 1 datasladd

Det är då starkt jobbat. fy!!! Så nu har hon vart instängd på toa en stund och fått rejält med skäll. Men när man hör henne jama kan man inte vara arg längre. jag smälter direkt. men ibland hatar jag henne så mycket att hon gärna skulle få åka härifrån. även om jag aldrig skulle göra det på riktigt.

image842

Hon verkar ju inte skämmas direkt.

Tommy!



Jag skrattade så mycket att jag nästan dog första gången jag såg de här.

Fröken hjälper

image838

Fröken hjälper mig och plugga. Inte för att vara elak men hon bidrar inte med speciellt mycket i mitt arbete.

WOHO!

Jag har skrivit 10 rader. fyfyfy va de här suger! Det är verkligen skit svårt. Jag är mest rädd för att jag ska börja och skriva alldeles för mycket och sedan komma på att det jag står för inte håller. Jag har iaf gjort en början nu och jag hoppas verkligen att jag kan få det här att hålla. Men samtidigt måste jag ju börja för att komma nånstans.


Jag måste verkligen sluta handla på internet. Det är som en drog för mig. Det är så enkelt. Några klick och så är det påväg hem rakt i brevlådan. Fick en räkning från Ellos idag. Helt värdo. Vet att jag kommer få en från H&M också. Jag vill inte betala men det måste man ju. Har grymt mycket räkningar den kommande månaden. Jag kanske ska spärra alla webshoppar från min dator? :P



Annars så har jag haft en dålig natt. har inte kunnat sova. vilket resulterar i trötthet. usch!

Snorkfröken!

126823-834

Fröken har bäddat ner sig i fotöljen bland smutskläder. Snyggt med sockan där också. Hon är så söt ibland.

Månförmörkelse

image833


Natten mot torsdag är det dags för en total månförmörkelse som är synlig över hela Sverige.  

En månförmörkelse uppstår då solen, jorden och månen befinner sig på en rak linje. Det är när jorden skymmer solljuset från att träffa månen som förmörkelsen inträffar.

I bästa fall kan förmörkelsen bjuda på ett vackert skådespel där månskivan färgas blodröd av de solstrålar som böjts av genom jordens atmosfär.

Månförmörkelsen äger rum mitt i natten och få svenskar lär orka upp för att se den. Förmörkelsen inleds klockan 02.43 på torsdagsmorgonen och avslutas klockan 06.09.

Men även om förmörkelsen sträcker sig över tre och en halv timma så är det under den så kallade totaliteten, 04.00-04.51, som månen kan färgas vackert blodröd och vara värd att sätta klockan för.

Risken är dock stor att förmörkelsen döljs av inkommande moln. Enligt SMHI kommer fuktiga luftmassor att dra in över Sverige natten mot torsdag.

Källa: dn.se

Hemma!

Nu ska jag vila lite och se Rederiet innan jag sätter igång med hemtentan. jag vill inte!

Startklar

Nu sitter jag startklar för att dra till skolan. Men jag behöver inte gå förän om en kvart. Så jag har gott om tid. Idag var jag duktig och vaknade innan sju. Har hunnit med så otroligt mycket mer än om jag gjort som alltid och vaknat 8. En extra timme på morgonen är guld.

Jag har vart duktig och börjat söka en del jobb. Både extrajobb och sommarjobb. Hoppas på att nån nappar mig så jag kan börja å driva in lite pengar! I sommar tänker jag verkligen inte leva som en fattig kyrkråtta. Jag vill jobba!

Har en dryg dag framför mig. Men det rör mig egentligen inte i ryggen. Det enda jag kan tänka på är examinationsuppgiften som kommer idag. Usch. Tyvärr vet jag redan exakt vad som ska göras så den kommer inte att komma som en chock. Om hon inte hade förvarnat oss hade jag svimmat idag när jag fått pappret.

Ha en fin dag!

I brist på annat...

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig?
Jag är lat, rädd för att gå över broar och blir skit-sur när jag är hungrig.

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
Ärlighet, humor och positivitet.

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
Madde var det, är det och förblir det.

Hur var du som barn?
Blyg! och drog mig lätt undan. Jag gillade inte att stå i centrum. Men innuti mig hade jag en djävul som ibland fick framträda för den yttre världen.

Vad tycker du om fildelning?
Dela broderligt!

Vad kan man inte leva utan?
KÄRLEK! oavsett vart den kommer ifrån.

Hur ofta lagar du mat hemma?
Varje dag. Alla dagar. 365 dagar om året.

Vad skulle du göra med ett friår?
Resa! Helst till så många länder som möjligt.

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Varför välja en matkultur? Blanda och välj å vraka säger jag.

Hur svarar du i telefonen?
"Jaaa?"

Är du pinsam på fyllan?
Ja, ibland kanske. Men jag försöker att hålla mig någorlunda "opinsam"

Hur ser folk dig?
Förhoppningsvis att jag är snäll, trevlig, rolig och glad men säkerligen dryg och pratsam.

Värsta känslan?
Redovisning i skolan.

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
En dag ensam med Kristoffer.

När grät du senast?
Vet inte.. säkert till nån film.

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Min ekonomi

Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
NEJ! Två Madelene i samma familj går bara inte. Sorry!

Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
Vet inte, faktiskt.

Vart går din drömresa?
PARIS! Åh, en dag ska jag dit.. jag vet bara inte när.

När blir man vuxen?
När man kan hålla blommor och växter vid liv.

Vem är din hjälte?
Kristoffer.

Vad tror du på?
Spöken och andar. Men inte Gud.

Vilken dokusåpa skulle du helst vilja vara med i?
Expedition Robinsson, där får man iaf kämpa.

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Lycklig, såklart. Och det är jag redan.

Har du någon dold talang? 
Har nog inga dolda talanger.

Har du mobbat någon?
Alla ungar är riktiga idioter.. så även jag.

Vilket djur skulle du vilja vara?
En vacker vit ståtlig häst.

Har du någon fobi?
Spindlar, ormar, skalbaggar, getingar, flygmyror.. behöver jag fortsätta eller hajar ni?

Vad är det pinsammaste du gjort ?
Jag gör inte så mycket pinsamt. tror jag. men kanske att dratta på baken på torget.. för de har jag gjort.

En urtråkig dag

det är va de är idag. mjo... jag har hela dan pluggat och sett på Rederiet. Kristoffer har jag knappt sett röken av. Först pluggade han på Kåren, sen kom han hem i 2 minuter, sedan tränade han, sedan kom han hem i 2 minuter och nu är han på phone me-möte. Men jag tycker synd om honom som får flänga så. Nu längtar jag bara tills han kommer hem så vi kan kramas. Kanske kan han hjälpa mig med frågor till seminariet imorn. Jag är hungrig också. Men det finns då inte mycket till å äta här hemma. Mackor finns men det har jag ätit tillräckligt av idag. Måste fixa lunch till imorn också. b l ä ä ä...

Nya grannar?

Efter några dagars stök i trappuppgången så är våra grannar borta. Hörde människor som skrek, eller ja pratade högt, utanför dörren så jag kikade i nyckelhålet. Där stod bovärden och sa "jaha, då låser jag här nudå"... så nu är grannarna rakt över ute ut lägenheten. Undrar vilka som ska flytta in? Hoppas det bli nån bra granne å inte nån som är gnällig. Jag håller tummarna.

Minns ni?


Gaaaaaaaaaaaaaaaah!

image832Det suger att plugga. Verkligen. Det är hur tråkigt som helst. Håller på å gör mer kaffe nu. Ska testa en ny sort som jag fick ifrån farsan. Gevalia India Malabar. Det är mörkrost och det har jag inte druckit förut. Men Gevalia själva beskriver det såhär: "Gevalia India Malabar är en blandning av utvalda kaffesorter från Malabarregionen i Indien. Bönornas intensiva karaktär kommer från att den ljumma monsun-vinden lufttorkar dem på en palmbladsbädd. Tillsammans med andra utvalda bönor från Sydamerika och Öst-afrika tål denna blandning en lite hårdare rostning. Resultatet blir ett härligt mörkrostat kaffe med en djup fyllig arom med lång eftersmak." Spännande va? syrran sa att de var gott så jag litar på henne. Min far är ju rostmästare på Gevalia. Jag kom för en tid sedan på att det blir toastmaster på engelska. å det är ju nå helt annat. 



Förresten så hade min syster lagt in en hälsning på alla hjärtans dag till oss i gd (tror jag). hon är en sån sötnos.


Glömde skriva igår att vi fick med oss ost hem ifrån Askersund. Kristoffers föräldrar var änglar som gav oss 2,2 kg ost! Det kommer räcka en månad frammåt för oss. mumma!


Snart börjar Våra bästa år. Varför följer jag det ens? Har förövrigt laddat hem Rederiet säsong 1 och 2 som jag underhåller mig med samtidigt som jag pluggar. :) Krister Henriksson är ju kung i Rederiet. Han är precis lika rolig som i Wallander men roliga kommentarer. Favoriterna är :
I Rederiet: - Du har ju ljugit för mig och nu gjorde du det igen!
I Wallander(Mastermind): - Men va fan... va fan... han har ju varit här... i min lägenhet... va fan!
Klockren kille... gubbe... what ever!

Plugg

Sitter och pluggar just nu. Det är ganska svårt att finna bra diskussionsfrågor till seminariet imorgon. Sen vet jag inte hur mycket tid jag har för mina frågor så jag vet inte hur många jag ska ställa. Men det är ju bättre att skriva för många än för nåra. Men jag kom ju på idag att det kan ju vara smart av mig å läsa de sista kapitlena i boken så jag kan svara på andras frågor :P Så det är min dag det. Imorn får vi för övrigt vå examinationsupppgift. Så en vecka frammåt kommer jag att vara okontaktbar i princip.

Snart är helgen över

ja, nu är vi tillbaka i falun. Men resan hem var fruktansvärt tråkig. Varför blir man trött av å resa egentligen? man gör direkt ingenting. men men.. efter 3,5 timme på tåget så var vi tillbaka i falun. fick dock vänta ett tag på bussen till herrhagen.

tänkte berätta lite om helgen. I fredags kom vi fram till Hallsberg vid fem tiden. Sofia, Kristoffers lillasyster, var också där.. så vi åkte alla tre med bussen till Askersund. Kom fram och fick varva ner. Åt god mat och tog det lugnt. På lördagen åkte vi, jag, Kristoffer, Sofia, Mona och JOHAN till Mariebergs köpcentrum. Där har jag aldrig varit förut så det var kul. Vi åt croissant och kollade runt i affärer. Letade efter en hall-lampa men hittade ingen. Eftermiddagen spenderade vi hos Kristoffers farmor. På kvällen var det såklart dags för melodifestivalen. Ett jubel utbrasts då vi insåg att Carola inte gick till final. Efter det kollade jag och Kristoffer på en fruktasvärt dålig skräckfilm. Idag har vi inte hunnit med mer än att åka tåg. Men hur som helst så har det varit en jätte skön och trevlig helg i Askersund.

Mads hjärta Krist

Igår bakade vi cupcakes. Mmmm... det var jätte gott. Sedan blev det film och bad. Sådär jätte mysigt som det ska va.

       


Idag ska vi till Askersund. Tåget går fem i halv två. Innan det ska jag förhoppningsvis hinna klart med mitt plugg. Sov lite för länge idag. Kunde eller rättare sagt fick inte sova i natt. Fröken härjade igen och bet sönder mina hörlurar till mobilen i tre delar. Jag grät. Jag lever verkligen med dom där lurarna eftersom jag inte har mp3 eller ipod. Men Kristoffer var snäll och "gav" eller lånade ut sina till mig. Men nu märks det att all uppfostran börjar fastna i huvet på Fröken. Hon skäms verkligen nu när vi skäller. Det känns bra.

Ha en bra helg, gott folk. Tror ni får det bra ikväll :)

Kärlek

Jag skickade en hälsning till Kristoffer på dt.se

image826

Jag skrev mitt namn men antagligen på fel ställe eftersom det inte kom med men jag tror han fattar vem det är ifrån ändå :P

En fyra för tre

image825

- Do the king.
- What king?
- Fuck-king.

Klassiker!

Min kille känner mig..

..idag när jag klev upp gick jag direkt in på toa och kollade mig i spegeln. men jag fick inte se min spegelbild, jag fick se det här:



Snacka om att han känner mig och vet att jag skulle kolla spegeln. Sötnos. Glad alla hjärtansdag på er.

Förslag?

Någon som kan hjälpa mig och Cissi med förslag på äventyrliga saker att göra i Falun?

En studie som visar det vi alltid vetat.

image823


"Modeföretagens kläder passar inte den kvinnliga kroppen. Det visar en ny studie från Spanien. Nu ska storlekssystemet göras om.



Klädindustrin tillverkar inte kläder som passar den kvinnliga kroppen. Den slutsatsen drar spanska forskare efter att ha studerat kroppsformen hos 10 000 kvinnor. Enligt studien var det omöjligt för fyra av tio kvinnor att hitta kläder som passade deras figur."

Källa: Msn.se

En applåd till den studien. Men ärligt talat så kan jag säga att jag alltid har vetat det, utan den där studien. Alla modeller har ju kroppar som bäbisar. Så nu vet vi att vi icke-modeller är normala.

Gratis presentkort

Vem gillar inte gratis saker? Jag gör iaf det och det tror jag du gör också. Därför vill jag tipsa om en sida där du gratis kan samla dig till presentkort. Så snälla hjälp mig och gör dig själv en tjänst och bli medlem här. jag lovar att du inte kommer ångra dig!

Haiku 3

Här är temat hoppsan och bilden är jätte dålig men Gustav hoppar iaf ut på tågrälsen och den gula skylten säger förbjudet att beträda spåret. Förresten så fick vi skäll av tågförarna för den här bilden.

image822

Förbjudet att gå
Hoppa ut på spåret nu
Oj, där kom tåget

Haiku 2

Temat är staden och bilden föreställer en nattklubb - Grand - i Gävle.

image821

Kom och dansa här
Bussen stannar ju utanför
Ska vi gå in då?

Haiku

I gymnasiet skrev jag en haiku dikt till bilden nedanför. Den är ganska dålig här eftersom jag knäppte ett kort på kortet med mobilen.

image820

Temat är parförhållande och dikten lyder sådär:

Gasen i botten
Vi ska blinka till höger
Se upp för bilen


Haiku dikter kommer från japan och "Kan bestå av 5-7-5 stavelser på tre rader, men kan även vara fri från stavelseräkning. Helst uppdelad på helst tre rader."

Sommar!

Nu längtar jag seriöst efter sommaren. Jag är så jävla less på vintern. Det snöar, töar och fryser till is. Gosh! Det är det hemskaste årstiden. Kan den inte bara upphöra att existera?

Nu har det varit soligt i flera dagar. Det gör mig besviken varje morgon när jag vaknar. Eftersom vi bor högt upp så slår man upp ögonen på morgonen till en blå himmel med en härlig sol. Jag tänker alltid så som jag gör på sommaren - att det ser varmt ut. Man reser på sig och går fram till fönstret och ser snö och is. Då blir man besviken. Jag är less på att bli besviken. Nu får det banne mej komma lite vår. GE MIG!

Jag vill vakna, ta på mig bikini med shorts och linne över, kasta handduken över axeln och gå ner till bojsen beach. Väl där ska jag plocka fram en saftig vattenmelon och smörja in mig i olja och låte solen steka mig brun. Ta mig till beach 2008!



  
Soliga jag på bojsen beach!

Nattens timmar är officiellt här...

ja, klockan är trots allt 00.33 nu och jag borde ligga i sängen. Istället har jag spenderat evigheter framför datorn. Kristoffer har sovit i x antal timmar. Sen vi kom hem i princip. Jag har noll tidsuppfattning just nu eftersom jag, som sagt, spenderat evigheter framför datorn. Men innan jag sliter mig tänkte jag knåpa ihop något slags "godnatt-inlägg". så... here we go!

Har nu läst varenda inlägg i Magnus Uggla's blogg. Jag måste säga att hans blogg är en av dem roligaste som jag läst. Antingen har jag dålig humor eller så är han ett geni. Nu har ju han tyvärr lagt ner bloggandet vilket är väldigt synd eftersom jag nyligen börjat läsa den. Hur som helst så har han ju sina äldre inlägg som jag ber er, vänligen MEN bestämt, att läsa. Jag älskar hans klipp med "fredagsdrinken". Så vad väntar du på?
LÄS!

Ehm... nu flödar tankarna kring vad jag mer kan skriva. Jag vet inte om jag har så mycket mer vettigt att säga. Jag trodde att jag hade det när jag började skriva... men helt plötsligt minns jag inte vad det var som skulle vara så himla vettigt... eller för den delen viktigt att pränta ner i bloggen. Vad tänkte du, Emma Madelene Martina Andersson?


Godnatt ♥



Några minuter senare...

FÖRRESTEN! Med tankarna på det jag skrev tidigare ikväll om att sötningsmedel gör oss fetare, som Aftonbladet snällt påpekat, så funderade jag till vad man kan kalla folksjukdomar... Wikipedia säger, som för övrigt är världens mest opålitliga källa men min enda, att "En folksjukdom är en sjukdom eller ett sjukdomsliknande hälsoproblem som förekommer hos minst 1 % av befolkningen. I dagens moderna samhälle är de nya folksjukdomarna ofta psykiska problem" Jag hade nog först sagt typ cancer eller kanske hjärt och kärl sjukdomar men så slog det mig att den folksjukdom som råder värst i världen är hypokondri. Men jag ska inte klaga - jag lider ofrivilligt av det själv.

Björn Gustavsson

Människor! Jag antar att ni alla såg melodifestivalen i lördags. om inte så måste ni se det här. grymt kul. och för er som såg det kan jag säga - se det igen!



Tävling 2

Här kommer en till...

image817

Behöver jag säga att DU ska med igen? Nej, jag tror ni fattar vinken. Priset är matchande halsband och örhängen! Men hörrö, besök hennes tävling
här! good luck!

TävlingTävlingTävling

image816

Nu är jag igång igen och deltar i en tävling. Priset är bland annat dessa skor men även ett flertal örhängen. Vinsterna är alltså följande:

1.pris Satin pumps valfri storlek
2.pris Satin pumps valfri storlek
3.pris Satin pumps valfri storlek
4.pris Valfritt par Bamboo
5.pris Valfritt par Bamboo
6.pris Valfritt par Bamboo

Det är alltså 6 stycken vinnare. Och som alltid så vill jag att även DU ska vara med och tävla.

Hennes tävling ligger
här

-I'm the one and only-

Skoldagen idag blev kortare än väntat. Det var lagt 3 timmar med basgruppen men vi utnyttjade bara en så vi fick sluta klockan 2. Guld! Blir att göra en seminariediskussion till nästa tisdag men det klarar jag lätt :P

Sen drog jag hem en snabbis och vidare till Kåren för möte. Har gått med i kårtidningen och ska börja skriva där. Jag och Cissi ska göra "redaktionen provar på". Får se vad vi ska prova. Lär väl göra lite research först om Faluns utbud. Men sen skulle vi också få en "utbildning" av journalisterna.com vilket jag ser fram emot ännu mer.

Efter mötet drog jag och K till American Take Away. Killen i kassan räknade fel. Jag skulle betala 74 kronor men fick istället tillbaka dom pengarna. Så min pizza (med extra räkor) kostade endast 26:- och inte tänkte jag påpeka det!

Läste på Aftonbladet nyss. "Sötningsmedel kan göra dig fetare". Sällan de är sånna rubriker då. Jämt jämt jämt kommer det nya studier som säger att det vi äter är dåligt.

"En grupp råttor fick äta yoghurt som var smaksatt med sackarin. Den andra gruppen råttor fick yoghurt som var sötad med strösocker. Det visade sig att råttorna som fick i sig sackarin började äta mer och därför blev fetare än de råttor som hade ätit vanligt socker." (Källa Aftonbladet.se)

Jag säger som jag alltid sagt - i framtiden kommer vi inte kunna äta eller dricka nått för då dör vi!

11-02-2008

Tjenixen! Idag vaknade jag tidigt. Halv åtta rättare sagt. Jag har varit dålig på att kliva upp tidigt förra veckan eftersom det känns meningslöst. Men idag var det rätt skönt. Kristoffer hade gjort kaffe så jag fick det på sängen. Hur mysigt som helst att vakna så. Så har i princip mornarna varit i helgen. vi har tagit det lugnt och legat länge kvar i sängen och ätit frukost. Frukost på sängen är helt underbart.

Idag står plugg på att-göra-listan. Har inte så mycket annat till val. Det blir till att fortsätta läsa.

Igår gjorde jag en ny header till mig själv när jag ändå var igång. Vad tycks?

Igår föll tankarna på mellanstadiediscot som äger rum på Kåren sista februari. Plockade fram lite skivor från mellanstadiet och högstadiet. Då hittade jag min favvo - Absolute music 34 från år 2000. På den skivan fanns Vitamin C med. Låten graduation (friends forever) hugger alltid i hjärtat. Den står för 9c. På skolavslutningen i 9:an sjöng hela vår klass den på altaret i heliga trefaldiget kyrkan och tårarna föll. Vår sammanhållning var den bästa och vi var alla ledsna för att det på nått sätt var slutet. Den låten står för så mycket. För så många känslor. Den låten är en av dom bättre. Texten är underbar. Lyssna själv och njut! Den tillägnas 9c!





image814

Skolkortet i 8:an. Jag ser ut som en idiot, jag vet! Ser ni mig?



Nu ska jag fylla upp kaffe-koppen och njuta av den "lediga" dagen.

P.S.

Amy var ju lätt bäst!

Bubbel, godis och chips

jag har då blivit en riktig slusk... onyttigheter flera ggr i veckan. Måste ändra på det här snart. iofs så är pengarna närmare noll nu så det blir nog inte någon lyx den kommande tiden. Iofs så är ju bubbelvattnet både gratis och o-onyttigt eftersom det kommer ur min egen kolsyremaskin.

Har suttit och sysslat lite med en blogg-design åt min kära vän Ranta. Hoppas hon inte dissar den. :P Jag har gjort massa hela veckan lång men inte någon som jag varit nöjd med. Man vill ju få det extra bra när man gör åt nån annan. Men jag är nöjd med den som hon fick nu. Kanske kommer den upp på hennes blogg inom en snar framtid.

Jag måste egentligen plugga. Ska nog sätta igång med det efter det här inlägget. Fortfarande massor kvar att läsa. Men det är ju iofs bara med basgruppen som det ska diskuteras - men ändå!

Nästa helg verkar det bli en tripp till Askersund. Det är bra att man har något och se fram emot hela veckan. Det ska bli kul. Det var länge sen vi båda var dit. Tråkigt att man inte har mer pengar så man kan hälsa på släkt, vänner och familj oftare. Syster sms:ade idag och en utekväll i falun men då jag kan så kan inte hon :S Vi får fixa ihop det snart iaf. Innan jag flyttade dit hade vi våra danskvällar som var sjukt roliga. Det är en sak jag saknar. Men vi kanske, som sagt, kan få ihop en sån kväll här i falun snart ändå.

Näe... plugg var det! Chip!

Vem kom först? Hönan eller ägget?

Jag har upptäckt att min parfym som jag fick av Kristoffer i födelsepresent är exakt likadan som min mobil. Jag menar inte att de fommässigt är lika utan i färg. Det är exakt samma koncept. Å det är ju speciella koncept. Jag förstår inte hur dom kunnat få de så lika. Exakt samma rosa och samma grå. Samma speglande bild. Så nu undrar jag.. Vem var först? Paris Hilton eller Sony Ericsson? Eller är detta ett samarbete? Hur som helst är det fruktasvärt coolt att jag äger båda två!



Annars är det massa plugg som gäller. Jag har kring 300 sidor kvar att läsa tills på tisdag så jag lär sätta igång snart. Ganska tråkiga texter dessutom. 50 sidor är på gammelsvenska eftersom det skrevs 1917. weeei! (not)... men det är bara att bita i det sura äpplet och läsa det!

Idag ska jag och Kristoffer iaf till ÖoB. Vi tänkte ta en lååååång promenad dit efter att han pluggat. Jag har bara vart där en gång med min gamle sambo Sara. Men då tog vi bussen å så fick busschaffören säga till oss när vi skulle av. Hoppas vi hittar idag då. Jag vet dock att man kan lita på järnvägen för den går alldeles utanför affärn.

Idag får jag också paket från H&M enligt leverentören. Beställde 2 partylinnen, nya leggings eftersom Fröken förstört mina samt hårnålar och örhängen.

Det finns fler saker här hemma som Fröken förstört. Igår bet hon sönder Kristoffers mobil-laddare. Idag såg jag att hon delat sladden en gång till så nu ligger den i soporna i tre delar. Tur för henne att hon inte fick en stöt då laddaren satt i ett uttag.

Igår var vi till Statoil och syndade. Massa chips, dip och Cola. Men gott var det.

Vi tog också ett skönt och välbehövligt bad med skum och ljus. Mys!

Nej men där tror jag det var slut från min sida. Har inte mycket mer att säga. Så på återseende!

Jag älskar mitt liv...

ja, jag tänkte skriva ett halv sentimentalt inlägg. Idag har varit en sån där grå dag. Känns som världen varit täckt i svart-vitt. typ. MEN så kommer tankarna om hur mycket jag älskar mitt liv och helt plötsligt får världen färg igen. Jag menar att jag har en underbar fästman som älskar mig och jag älskar honom. Jag har två katter som älskar mig och jag älskar dom. Jag har en familj som älskar mig och jag älskar dom. Tyvärr så ser jag dom allt för sällan men de finns alltid med mig i hjärtat. Jag har en perfekt lägenhet. Det går bra för mig i skolan. Jag har underbara vänner. Jag är frisk (åtminstone vad jag vet). Varför klaga? Allt är som slutet på en hollywood-film fast för alltid och för evigt. Jag tror att alla någongång behöver tänka så. Alla har vi dagar då allt känns åt helvete. Då behövs verkligen lite positiva tankar.

Slut på sentimentaliteten! :P


image804

Som mitt namn på Lunarstorm under högstadiet - happy smile on me. patetiskt! Som tur var bytte jag till Madholejn under 9:an. Det var förövrigt i 9:an jag fick mitt namn - Madholejn. Tankegången var:
Madelene --> Maddolen --> Maddolajnen (finska versionen av Maddolen) --> Madholejn

Disk!

image803

Idag har jag diskat alldeles för mycket enligt min mening!

Love!

image801
F e s t l i g t !

Dåliga sinnen

De sista raderna på första stycket från föregående inlägg beskriver lördagen väldigt bra. Det var kul. Men minnet som sagt är det ju som det är med.

Idag fick jag en uppenbarelse över min syn. Den har verkligen försämrats något otroligt det senaste året. Jag har alltid envisats att klara mig utan mina glasögon men nu har det gått så långt att jag egentligen inte kan leva utan dom. Så från och med idag så sitter jag och mina glasögon ihop. tyvärr. jag hatar verkligen dem. Men jag kan inte längre sitta i soffan och se på tv. Jag kan inte längre läsa texten. Den är typ dubbel. Tittade nyss ut genom fönstret. Där finn ett torn en bit bort som har röda lampor på sig. Jag såg med glasögon och utan glasögon och detta var min slutsats:

image800
Lampan spretar alltså när jag försöker se utan glasögon. Tycker att det beskriver min syn ganska bra. Eller rättare sagt hur dålig den egentligen är. Så nu kan jag säga att två av mina sinnen sviker mig. Både syn och hörsel. kul liv! Särskilt roligt är det när jag har suttit och skrivit ett arbete om Montessori som tror på sensualismen. Den innebär att vi får vår kunskap genom våra sinnen.. det betyder att min kunskap framöver kommer att försämras. Eller så säger vi såhär - jag tror inte på den teorin!

Imorn är det skola. Dags för redovisning. Ska renskriva mitt arbete ikväll. Plus att jag ska läsa klart mina sidor och skriva sammanfattning på dem. Så det blir en fullspäckad kväll. Så nu har jag inte tid med att klaga på min syn längre. haha! Hade gott, mina vänner!

P.s. Sorry Sara för samtalet i lördags :P Hoppas du kunde somna om! D.s.

Minnet (mer eller mindre)

Här sitter jag framför datorn med färg i håret av mellanblond nyans. för att bli på humör för kvällen lyssnar jag på Fundias och skriker med. "Ett bortsupet minne... jag tackar för den!" Ikväll drar vi till Carro och blir glada i hågen.

Igår var Emlie här. Vi hyrde "underbar och älskad av alla". Den var rolig :) Snackade strunt som vanligt såå det var väldigt kul.

Jag skulle plugga idag. Vad hände med det?

Känner mig en aning stressad. Faktiskt. Jag vill bara skölja ur den här skiten nu. Måste ju hinna äta och göra mig vacker.

I'm a Smébacker, yes I am.

Kåren

Ja, nu sitter jag här. jag har varit flitig och skrivit allt som ska sägas i blocket. i princip. nu ska det skrivas om lite och in i datorn för att sedan delas in i kunskapssyn, lärandesyn och människosyn. det är jätte svårt. vissa saker passar in på alla tre. gosh! meeeeen, jag är så jävla smart så jag löser nog det problemet :P

Jag är hungrig som satan i gatan. yepp. MEN jag vill inte äta själv så därför väntar jag på att Kristoffer och hans projektgrupp ska äta. men dom verkar allt för flitiga för mat. just nu iaf. haha. jag och kristoffer har iaf med oss en riktigt god tonfiskröra med pasta. åh, så underbart!

Igår bakade jag rabarberpaj. hade ju massa rabarber hemma. tror dom är plockade hemma hos mamma. å gott blev det. jag åt tre omgångar. kristoffer åt två tror jag. men fortfarande finns det kvar. så det blev, som ni kanske förstår, massa paj!

Fredag åter igen

Tiden går fruktasvärt fort. tyckte det nyss var måndag. idag ska jag iaf vara seriös och plugga. därför ska jag inom några minuter ta mig in till stan och sitta på kåren. jag måste skriva klart mitt arbete om Montessori och Key. För jag antar att det inte inte blir så fruktasvärt mycket plugg i helgen :P På tisdag är det redovisning. vi i gruppen ska redovisa kapitel 1 och 2 ur boken. så det blev till å ta två personer var och redovisa. vet inte riktigt om jag gör rätt men det kan diskuteras på tisdag innan redovisningen. måste ändå säga att min grupp är jäkla bra. det är en avslappnad och rolig grupp. det gillar vi.

ikväll har jag dejt med emelie. blir nog att se en film eller så. mys!

imorn är det inflyttningsfest hos carro och linda för hela slanten. ser fram emot det.

söndag ska jag inte göra ett skit. kanske läsa lite men inte mer än så.

nu ska jag fortsätta å kika lite på DOOL innan bussen kommer. om den kommer. snön ligger tät.